Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У головній лікарні області з'явилось сучасне приймальне відділення

1 липня 2021 - 14:58

У медзакладі вже завершили всі будівельні роботи, встановили обладнання та невдовзі готові приймати пацієнтів. З результатами реалізації проєкту сьогодні ознайомився Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов разом з головою облдержадміністрації  Олександром Старухом.

Реконструкція відділення проходить в рамках програми Президента України "Велике будівництво".  Оновлене відділення – це не тільки комфорт для людей та сучасне обладнання, але й нова філософія лікування. Тут можна надавати як невідкладну  допомогу, так і проводити інтенсивну терапію важких пацієнтів. Для цього обладнали просторні оглядові, малу операційну, реанімаційні палати, діагностичні кабінети. 

У відділенні вже встановили ліжка інтенсивної терапії, підключили обладнання, змонтували сучасний рентген-апарат.  Крім того, для безпеки пацієнтів в кожній палаті є кнопки виклику медсестри та камери спостереження (без запису). Також є можливість швидкого виклику лікарів з інших відділень та екстреного транспортування хворих до операційного блоку.  Найближчим часом обласна лікарня очікує  на поставку апарату МРТ та ангіографу.

  • Радий бачити значні результати роботи за такий короткий термін. Відділення повністю готове і впевнений, що в найближчі два тижні вже прийматиме перших пацієнтів, – високо оцінив темпи роботи Олексій Чернишов.

За словами Олександра Старуха, приймальне відділення запрацює одразу, як вирішать всі юридичні та документальні питання.  Також регіональний медичний хаб, який створюється на базі обласної клінічної лікарні, отримав потужну підтримку Державного бюджету в 120 млн грн. З них 60 млн спрямують на подальшу модернізацію медзакладу, 40 млн витратять на реконструкцію поліклініки, а решту – спрямують на оновлення території, облаштування нових в’їздів та пішохідних доріжок та створення вертолітного майданчику для санавіації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді