Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Велике будівництво - це нова якість медичних послуг

3 серпня 2021 - 11:42

Вже сьогодні у  Мелітополі в оновленій у рамках програми Президента України «Велике будівництво» лікарні невідкладних станів прийматимуть перших пацієнтів на сучасному рентген-апараті Calypso MTOes. Голова Запорізької ОДА Олександр Старух під час робочої поїздки до Мелітопольського району особисто оглянув стан підготовки лікарні та пересвідчився, що сучасна медтехніка здатна якісно лікувати громадян.

Лікарня невідкладних станів є опорним закладом і надає вторинну медичну допомогу 290 тис. жителів об'єднаного Мелітопольського району. У реконструйованому відділенні екстреної (невідкладної) медичної допомоги повноцінно функціонують палати реанімації, палата для перебування хворих в невідкладному стані, протишокова та мала операційні (все з централізованим кисневим забезпеченням). І від сьогодні медзаклад ще підсилили новим рентген-апаратом Calypso MTOes.

Нова рентгенівська система розрахована на 2 робочих місця з цифровою обробкою зображення і цифровим термопринтером. Апарат достатньо мобільний та може використовуватися як при планових оглядах так і в екстрених випадках. 

Відтепер пацієнти лікарні, яким потрібно буде пройти рентгенографію, зможуть це зробити максимально якісно та швидко. Адже новий апарат має високу точність зображень та малий час очікування результату. Крім того, наявна система дистанційного консультування пацієнтів –  в кожному відділенні лікарні встановлена відповідна програма і лише через 30 секунд  після виконання дослідження кожен лікар зможе переглянути рентгенограму, не виходячи зі свого кабінету.

Подібні рентген-апарати також встановлено в оновлених діагностичних відділеннях міст Токмак, Енергодар, Василівка, Пологи, Бердянськ та Запоріжжя. Обладнання закуплене за державні кошти та передане у безоплатне користування лікарням області. Усього для потреб медзакладів області придбано 8 рентгенівських діагностичних систем Calypso F MTOes та ще 5 ультразвукових діагностичних систем ARIETTA Prologue.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни