Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька залізниця відновлює приміські сполучення

4 серпня 2021 - 17:52

Голова облдержадміністрації Олександр Старух провів нараду з питань роботи залізничного транспорту у Запорізькій області. У нараді також взяв участь начальник Запорізької дирекції залізничних перевезень Регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Ігор Трибіс та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

-  Кожна 10 послуга з перевезення – це приміські електрички. Залізничний транспорт користується попитом у населення. Облдержадміністрація працює над покращенням умов перевезень, проте є деякі питання. Останні 1,5 роки залізничний транспорт працює в особливих умовах через карантинні обмеження, було призупинено сполучення, також виникає питання щодо оновлення транспорту, - відзначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

У 2020 році під час введення загальнодержавних карантинних обмежень Придніпровською залізницею було відмінено рух ряду приміських потягів по території Запорізької області, кількість потягів зменшилася втричі.

На цей час призначено в основному ті приміські поїзди, що здійснюють перевезення до та з місця роботи працівників основних промислових підприємств, які забезпечують життєдіяльність міст та об’єктів критичної інфраструктури. Це Запоріжжя-Мелітополь, Канцерівка-Мелітополь, Запоріжжя-Пришиб, Запоріжжя-Вільнянськ, Запоріжжя-Пологи.

Більша частина перевезень залізничним транспортом зосереджена на ділянці Запоріжжя-1 – Плавні вантажні. Найбільш завантажені пасажирські залізничні станції: Запоріжжя-1, Мелітополь, Запоріжжя-2, Вільнянськ, Таврійськ, Плавні вантажні, Пришиб.

До облдержадміністрації надходять звернення від громадян, райдержадміністрацій, виконавчих комітетів місцевих рад щодо відновлення руху окремих приміських потягів.

Враховуючи потреби населення області, у липні додатково відновлено курсування приміських поїздів: № 6496 Нікополь – Запоріжжя-2; № 6491 Запоріжжя-2 – Нікополь; № 6915/6919 Запоріжжя-2 – Мелітополь – Новоолексіївка; № 6556/6554 Новоолексіївка – Мелітополь – Запоріжжя-2.

На сьогодні також опрацьовується питання щодо відновлення курсування приміського поїзду Запоріжжя – Енергодар. Наступний крок – відновлення сполучення Запоріжжя – Бердянськ.

- Там, де планується відновити залізничне сполучення, голови районних державних адміністрацій та громад мають передбачити фінансові складові цього питання. Робіть розрахунки, вирішуйте питання з громадами, які зацікавлені забезпечити на своїй території комунікації. Особливо це стосується Запорізького, Пологівського та Василівського районів, - наголосив, підбиваючи підсумки, Олександр Старух.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області