Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Козацьке коло» на Хортиці готове до прийому гостей

11 серпня 2021 - 09:16

Про це стало відомо під час виїзної наради голови облдержадміністрації Олександра Старуха на острові Хортиця, де тривають масштабні роботи за програмою Президента «Велика реставрація».

 Разом зі своїми заступниками та керівниками структурних підрозділів ОДА очільник області перевірив стан готовності «Козацького кола» до прийому перших гостей та додержання на ньому вимог інклюзивності.

 Як доповів директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, капітальні роботи на цьому об’єкті завершені. Здійснене замощення території, встановлення скульптурних композицій та козацького хреста. Оновили і привели до ладу під’їзди і стоянку для транспорту. Нині триває облаштування навколишньої території та приведення до ладу прилеглих зелених зон. Побудований сучасний стаціонарний туалет, під’єднаний до центральної каналізації. Окрема кабінка у ньому передбачена для громадян з мало мобільних груп населення.

 Також керівництву облдержадміністрації продемонстрували перші сучасні навігаційні стенди, виконані за новим словом техніки. Так, графічні елементи навігації виконані з матеріалів, захищених від шкідливої дії ультрафіолету і оснащені QR-кодом і шрифтом Брааля, що забезпечує їх інклюзивність. Конструктивна частина стендів складається з металічного сплаву CAR-TEN та випаленого дубу, що забезпечить їх стійкість до дощу, снігу і інших несприятливих метеорологічних факторів.

 Уже 14 серпня «Козацьке коло» прийме перших відвідувачів. На відновленому об’єкті відбудеться  Фестиваль сімейних цінностей, організований для 200 діточок соціально-вразливих категорій. Діти воїнів, що загинули в АТО, а також вихованці сиротинців та діти з інвалідністю зможуть під час цього невеличкого свята першими оцінити зручності нової локації.

Оновлене «Козацьке коло» може одночасно прийняти до 5 тис відвідувачів. Площа дозволяє встановити велику сцену. Тому, як запевнив голову облдержадміністрації директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, в подальшому тут регулярно проводитимуть масові громадські заходи.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби