Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всі публічні заклади області перевірять на безбар’єрність

13 серпня 2021 - 14:56

Про це стало відомо сьогодні під час проведення Дня громад під головуванням очільника облдержадміністрації Олександра Старуха.

Учасники наради розглянули проблемні питання виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 537 про затвердження Порядку проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю, що вийшла в кінці травня поточного року.

Мова йде про усі публічні заклади, а саме: заклади охорони здоров’я та освіти, структурні підрозділи з питань соцзахисту населення, центри зайнятості, установи пенсійного фонду, споруди цивільного захисту, будівлі судів, центрів надання адміністративних послуг, національних закладів/установ, залізничних вокзалів, аеропортів, автовокзалів тощо.

Начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим поінформував присутніх про технічні проблеми моніторигну та оцінки, з якими можуть зіштовхнутися органи місцевої влади, власники та управителі соціальних об’єктів. Так, він наголосив, що до участі в оцінці ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю необхідно залучати представників громадських об’єднань осіб з інвалідністю. Інформація про обстеження має щороку до 15 вересня подаватись місцевому органу з питань містобудування та архітектури на електронних та паперових носіях за затвердженою формою та розміщуватись на їх офіційних веб-сайтах в окремому розділі “Безбар’єрність” для ознайомлення громадськості.

За підсумками обговорення цього питання, голова облдержадміністрації дав доручення головам райдержадміністрацій та рекомендації головам міських, селищних, сільських громад приділити ретельну увагу та вжити відповідних заходів щодо виконання урядової Постанови та до 30 вересня поточного року провести моніторинг ступеня безбар’єрності на відповідних територіях.

За результатами проведеної в областях України роботи Міністерство розвитку громад і територій сформує рейтинг обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій за ступенем безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю та оприлюднить його на своєму офіційному веб-сайті в окремому розділі “Безбар’єрність”.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі