Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області відновлюється міжміське сполучення на залізниці

19 серпня 2021 - 13:08

Після перерви у майже півтора роки, пов’язаної з карантином, у Запорізькій області відновлюється рух приміського залізничного транспорту. Сьогодні на залізничному вокзалі Запоріжжя-ІІ за участі голови облдержадміністрації Олександра Старуха презентували реконструйовану електричку, що курсуватиме за напрямом Запоріжжя – Нікополь. 

Також у перший рейс після карантину сьогодні вирушить приміський поїзд Запоріжжя – Енергодар. Він курсуватиме щоденно через станції Кушугум, Канкринівка, Плавні,  Таврійськ, Каховське Море.

На вокзалі Запоріжжя-ІІ голова облдержадміністрації Олександр Старух перевірив, як відремонтовано електропотяг перед його відправленням у рейс. Також він поспілкувався з пасажирами та дізнався про запити у населення до перевезень.

  • У Запорізькій області відновлюється рух залізничного транспорту між містами. Облдержадміністрація отримала десятки звернень від громадян з проханням відновити сполучення. Нарешті, сьогодні це вдалося, - відзначив голова облдержадміністрації.

Електричка модернізована силами Нікопольського моторвагонного депо. Завдяки реконструкції вдалося подовжити термін експлуатації цього потягу як мінімум на 7 років.

У вагонах тепер напівм'які сидіння, металопластикові вікна з двокамерними склопакетами, світлодіодне освітлення; в салонах оновлене внутрішнє облицювання і покриття. Є сучасні санвузли, місця для інвалідів і пасажирів з дітьми. Для підвищення безпеки руху капітально відремонтовано колісні пари, допоміжні машини, гальмівне та електрообладнання, замінені головний прожектор і буферні ліхтарі.

Вартість ремонту цього електропоїзда склала майже 22,6 млн грн, тоді як на придбання нового складу необхідно було б майже 400 млн грн.

  • Ми бачимо оновлену електричку, яка щодня буде перевозити пасажирів. Сподіваюсь, що у найкоротші терміни буде оновлений і потяг на Енергодар, бо люди мають отримувати якісні послуги з перевезення, - відзначив Олександр Старух.

На цей час у Запорізькому регіоні щодоби курсує  36 приміських поїздів. Основні напрямки – Запоріжжя – Нікополь, Запоріжжя – Мелітополь – Новоолексіївка/Сиваш/Генічеськ, Запоріжжя – Синельникове, Запоріжжя – Пологи, Комиш-Зоря – Пологи, Запоріжжя – Енергодар, Дніпро – Запоріжжя. Обсяг перевезення становить понад 5 тисяч пасажирів за добу.

Також найближчим часом в області планується відновити сполучення Запоріжжя-Бердянськ.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей