Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласній лікарні відкрилося надсучасне приймальне відділення

20 серпня 2021 - 10:24

19 серпня за участі голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха урочисто відкрили оновлене відділення екстреної невідкладної медичної допомоги Запорізької обласної клінічної лікарні, реконструкція якого проходила в рамках програми президента України «Велике будівництво».

  • Вперше я відвідав відділення на початку року. Реконструкція тільки починалась. А відсьогодні воно вже приймає перших пацієнтів та починає роботу на запроєктовану потужність, - звернувся до присутніх на урочистому відкритті відділення Олександр Старух. – Рівень організації робіт, що були забезпечені керівництвом обласної лікарні, є чудовим прикладом для всієї області, як треба будувати – в рамках одного року розпочати реконструкцію та завершити її. Обласна влада разом з керівництвом лікарні забезпечує покрокове просування надання медичних послуг жителям області до найвибагливіших стандартів європейського зразка.

 Як зазначив директор Запорізької обласної лікарні Ігор Шишка, нове відділення екстреної невідкладної медичної допомоги створене шляхом логічного та концептуального поєднання приймального відділення з реанімаційним. Воно є найсучаснішим в Україні, має усе необхідне устаткування для надання повноцінної допомоги пацієнтам, включаючи вкрай важкі стани, та відповідає всім вимогам медицини невідкладних станів. У режимі 24/7 кожен пацієнт зможе за лічені хвилини пройти всебічне екстрене дослідження та отримати повний комплекс високоякісної медичної допомоги.

У відділенні розміщено палати різного профілю. Це інфекційні ізолятори, ліжка інтенсивної терапії. Є можливість відокремити палати з метою недопущення інфікування пацієнтів у межах лікарні. У наявності власна операційна.

Голові облдержадміністрації та іншим гостям презентували створений на території медичного містечка спеціальний вертолітний майданчик. Його появі лікарня завдячує керівництву «Мотор-Січі», яке з розумінням поставилось до необхідності розвитку санавіації на території Запорізького регіону. 

Також Ігор Шишка поінформував гостей про продовження робіт з реконструкції будівлі обласної лікарні. Так, у цьому році буде завершений великий проєкт з термомодернізації головного корпусу обласної лікарні.  Завершена розробка необхідної технічної документації для подачі на конкурс ДФРР проєкту з внутрішньої реконструкції північного крила головного корпусу лікарні. У найближчих планах - закупівля нового обладнання на суму 120 млн грн для створення одного з найкращих операційних блоків.

Також тривають роботи зі створення безпечної сервісної інфраструктури території медичного містечка. Це і охорона, і огорожа, і відео спостереження, а також облаштування паркомісць, сучасного освітлення і таке інше. Вирішується питання щодо створення об'їзної дороги та додаткової дороги на територію лікарні. Тому що існування лише одного заїзду до такого потужного медичного комплексу, де надається, в тому числі, ургентна допомога в режимі 24/7, не відповідає сучасним вимогам безпеки.

  • Для нас, як представників обласної влади, головне, що з відкриттям реконструйованого відділення боротьба за життя і здоров'я запоріжців стала більш ефективною. Чекаємо від керівництва лікарні подальших активних дій з оновлення інфраструктури медичного закладу в рамках створення МедичногоХАБу Південного Сходу України, - резюмував Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров