Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця обласної влади та громад - це запорука змін на краще

31 серпня 2021 - 13:49

Цьому підтвердженням є успішна реалізація в області програми із забезпечення сільських шкіл транспортом для підвезення дітей, в рамках якої сьогодні, напередодні Дня знань, територіальні громади області отримали десять нових шкільних автобусів.  

Голова Запорізької облдержадміністрації привітав представників територій з цією радісною подією та особисто вручив головам громад ключі від автобусів. 

  • Придбання цих автобусів стало можливим лише завдяки нашій спільній роботі. Коли ми – обласна влада та керівники громад обєднуємо зусилля, то маємо ось такий якісний результат. Сьогодні ці 10 шкільних автобусів попрямують у 8 територіальних громад області, і це не останній раз, - зауважив Олександр Старух.

Нові автобуси сьогодні відправилися до Василівки, Токмака, Приазовської, Новомиколаївської, Більмацької, Розівської, Якимівської та Петро-Михайлівської громад.

Олександр Старух окремо зауважив, що програма із забезпечення сільських шкіл транспортом продовжиться, зокрема, цього року громади області отримають ще 10 нових автобусів. Сучасний транспорт для запорізьких школярів виготовляють на українському підприємстві – Запорізькому автомобілебудівному заводі. Вартість кожної одиниці техніки близько 1,5 млн гривень. Усі автобуси обладнані зручними кріслами для дітей різного віку та місцями для супроводжуючих осіб. Окремо, на прохання громад, автовиробник врахує і вимоги інклюзії, зокрема, встановить на автобус гідравлічні підіймачі або пандуси.

  • Програма продовжиться і в наступні роки. Наша загальна мета – забезпечити стовідсоткове підвезення школярів до навчальних закладів у сільській місцевості, а особливо там, де надзвичайно складно дістатися до школи. Тому і надалі спільно з місцевою владою докладатимемо зусиль для створення потужного автопарку шкільних автобусів, - додав на завершення очільник області.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств