Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця обласної влади та громад - це запорука змін на краще

31 серпня 2021 - 13:49

Цьому підтвердженням є успішна реалізація в області програми із забезпечення сільських шкіл транспортом для підвезення дітей, в рамках якої сьогодні, напередодні Дня знань, територіальні громади області отримали десять нових шкільних автобусів.  

Голова Запорізької облдержадміністрації привітав представників територій з цією радісною подією та особисто вручив головам громад ключі від автобусів. 

  • Придбання цих автобусів стало можливим лише завдяки нашій спільній роботі. Коли ми – обласна влада та керівники громад обєднуємо зусилля, то маємо ось такий якісний результат. Сьогодні ці 10 шкільних автобусів попрямують у 8 територіальних громад області, і це не останній раз, - зауважив Олександр Старух.

Нові автобуси сьогодні відправилися до Василівки, Токмака, Приазовської, Новомиколаївської, Більмацької, Розівської, Якимівської та Петро-Михайлівської громад.

Олександр Старух окремо зауважив, що програма із забезпечення сільських шкіл транспортом продовжиться, зокрема, цього року громади області отримають ще 10 нових автобусів. Сучасний транспорт для запорізьких школярів виготовляють на українському підприємстві – Запорізькому автомобілебудівному заводі. Вартість кожної одиниці техніки близько 1,5 млн гривень. Усі автобуси обладнані зручними кріслами для дітей різного віку та місцями для супроводжуючих осіб. Окремо, на прохання громад, автовиробник врахує і вимоги інклюзії, зокрема, встановить на автобус гідравлічні підіймачі або пандуси.

  • Програма продовжиться і в наступні роки. Наша загальна мета – забезпечити стовідсоткове підвезення школярів до навчальних закладів у сільській місцевості, а особливо там, де надзвичайно складно дістатися до школи. Тому і надалі спільно з місцевою владою докладатимемо зусиль для створення потужного автопарку шкільних автобусів, - додав на завершення очільник області.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ