Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Школярі Кушугума розпочали навчання у сучасній повністю оновленій школі «Інтелект»

8 вересня 2021 - 12:36

Сьогодні у селищі Кушугум відбулося урочисте святкування Дня фізичної культури і спорту - " Здорова нація - здорова Україна". Урочистості проходили у відремонтованій в рамках "Великого будівництва" школі " Інтелект". 

Відвідати святковий спортивний захід та перевірити готовність школи після ремонту приймати на навчання школярів до Кушугуму сьогодні завітали голова Запорізької ОДА Олександр Старух та його заступники Руслан Шиханов і Едуард Брутман. 

  • Шановні вчителі, дорогі дітки, Програма Президента України "Велике будівництво" складається з різних об'єктів. Це і наші Запорізькі мости, і сотні кілометрів автошляхів. Але це і такі невеликі, але не менш важливі проєкти, завдяки яким покращуються умови навчання та збільшуються можливості наших шкіл. Це все заради вас -  наших дітей. Впевнений, що такий маленький крок принесе більше радості кожному з присутніх, - звернувся до учасників заходу Олександр Старух. 

З нагоди свята та за високі результати у проєктній діяльності та участі у Всеукраїнських конкурсах заступник голови ОДА Руслан Шиханов вручив кращим представникам освітньої спільноти закладу Грамоти Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації. 

На сьогодні у закладі навчається майже 800 дітей або 33 класи. У школі активно впроваджується концепція Нової української школи, а 10-11 класи отримують профільну освіту. Гімназія "Інтелект"  має сучасні кабінети математики, фізики, хімії та біології. В кожному кабінеті встановлено мультимедійні дошки, проєктори та ноутбуки. Крім того, для учнів з особливими освітніми потребами обладнали додатково медіатеку, ресурсну кімнату, кабінет психолога та багато іншого. Є у школі і сучасна їдальня із новим професійним обладнанням, спортивна та актова зали, спортивний майданчик. Школярі після навчання мають змогу розвиватися у гуртках та на тренінгових заняттях. Скоро у школі буде ще сучасна STEAM-лабораторія. 

Однак тривалий час у гімназії існувала проблема із відсутністю кабінетів для навчання такої великої кількості дітей. Завдяки участі в програмі Президента "Велике будівництво" школа нарешті змогла вирішити цю проблему. 

В рамках реконструкції звели дві двоповерхові прибудови до існуючої будівлі закладу, де відтепер розмістилися шість навчальних класів та два кабінети.  Завдяки цьому вдалося збільшити потужність школи на 200 учнів і перевести весь навчальний процес в одну зміну. Відтепер дітлахам не потрібно буде навчатися вечорами в тісних кабінетах, і вони зможуть витрачати позаурочний час на позашкільну діяльність, участь у творчих заходах та просто відпочивати.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби