Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відбулося вручення нагороди «Батько року»

17 вересня 2021 - 13:26

Сьогодні представники обласної влади урочисто привітали та нагородили переможців обласного конкурсу «Батько року», що приурочений до Дня батька, який в Україні відзначається у третю неділю вересня.  Конкурсна комісія із 70 учасників визначила 48  кращих чоловіків.

З вітальним словом до переможців звернувся заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Руслан Шиханов.

  • Шановні чоловіки! З 2009 року українське суспільство приєдналося до міжнародної спільноти, яка відзначає Всесвітній день батька та виявляє свою єдність і особливу повагу цим загальнолюдським, сімейним та державним цінностям. В рамках реалізації Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної та гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021  роки, вже п´ятий рік поспіль в нашій області проводиться обласний конкурс «Батько року».

Серед нагороджених мешканець с. Широке, Мелітопольського району Сергій Чурсін, який  має 3 біологічних, вже дорослих дітей. У 2018 році він став прийомним батьком ще для 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти живуть повноцінним життям, забезпечені усім необхідним, мають можливість реалізовувати всі свої права.  

Ще один приклад  любові до дітей, певної жертовності та усвідомлення батьківської соціальної відповідальності - житель с. Нововасилівка, Бердянського району Микола Гладущенко. Чоловік  після смерті дружини самотужки виховує шістьох дітей. І це тільки два приклади  серед відзначених обласною владою переможців конкурсу. 

Претендувати на звання “Батько року” можуть чоловіки, які своєю діяльністю здійснюють значний внесок у розвиток державотворення, економіки, освіти, культури, спорту, є лідерами в різних галузях, впливають на громадське життя області.

  • Вітаємо вас! Пишаємося вами! Бережіть і захищайте родинне щастя! Нехай ваша сила та мужність завжди живляться любов´ю та підтримкою близьких і рідних. І після будь-яких баталій, які часто трапляються у повсякденному мирному житті, вдома на вас завжди чекає затишна гавань. Міцного здоров´я вам, успіхів та надійного тилу, - зазначив Руслан Шиханов, вітаючи переможців.

 

Довідково.

В Україні День Батька стали офіційно відзначати з 2019 року з метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту родини як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей.

У Запорізькій області обласний конкурс «Батько року» проводиться в рамках виконання Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі