Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області триває робота по запровадженню заходів Національної стратегії із створення безбар’єрного простору Україні на період до 2030 року

28 вересня 2021 - 16:04

Створення безбар’єрного простору для маломобільних груп населення сьогодні є одним із пріоритетних завдань, які належить вирішувати органам влади всіх рівнів.

Відсутність безбар’єрного середовища не лише створює проблеми для мільйонів громадян, але і призводить до загального погіршення добробуту кожної людини. Проблеми наявні у загальному доступі до інфраструктури (як фізичної, так і цифрової), а також у кожній сфері життя людини, зокрема ускладнений доступ до громадського транспорту та об’єктів фізичного оточення, відсутність адаптації інформації, сайтів та додатків для всіх громадян, суспільне несприйняття, бар’єри у доступі до освіти, роботи. Крім того, недостатній рівень забезпечення статистичними даними не дає змогу точно визначити кількість людей, які щодня стикаються з тими чи іншими бар’єрами, та, як наслідок, ускладнює процес формування та реалізації державної політики для усунення цих бар’єрів.

Забезпечення інклюзивності в регіоні є одним з найважливіших напрямів роботи облдержадміністрації.

В області проживає 1 млн. 687 тисяч осіб із них 124 235 тисяч осіб з інвалідністю, що складає 7% від мешканців області, 4% осіб з інвалідністю пересуваються на кріслах колісних.

Як повідомив начальник Управління містобудування та архітектури, головний архітектор області Олександр Билим, облдержадміністрацією розроблено обласний план заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Запорізькій області.

«Його метою є створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими шляхом інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної, громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності до всіх сфер державної політики» - зауважив посадовець та запросив всіх бажаючих до його обговорення.

Детально з проєктом обласного плану можна ознайомитись за посиланням: https://www.zoda.gov.ua/news/57442/projekt-oblasniy-plan-zahodiv-na-2021-i-2022-roki-z-realizatsiji-natsionalnoji-strategiji-iz-stvorennya-bezbarjernogo-prostoru-v-zaporizkiy-oblasti.html

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров