Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область може перейти до "помаранчевої" зони

4 жовтня 2021 - 11:35

Про це стало відомо під час чергової наради голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів. 

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексія Кулинича, наразі в області спостерігається зростання захворюваності на COVID-19. Рівень госпіталізації становить понад 50%. Завантаженість ковідних ліжок близько 62%. У реанімації перебуває 112 пацієнтів. Найгірша ситуація у лікарнях м. Дніпрорудного, м. Мелітополя, м. Оріхова, м. Полог та м. Запоріжжя. Так, в обласному центрі, за інформацією Департаменту охорони здоров'я,  рівень завантаження ліжок становить 71%. На 90% заповнені обласна інфекційна лікарня та друга міська лікарня. На 88% заповнена дев'ята лікарня міста. На лікуванні у дитячій лікарні перебуває 29 пацієнтів. Переважно це діти віком від 11 до 18 років. 

  • Нова хвиля COVID-19 сильно відрізняється від попередніх. Перебіг хвороби стрімкий. Від інфікування до госпіталізації проходить 4-6 днів. І більшість пацієнтів потребують постійної кисневої терапії. Також збільшилася кількість  важких випадків. Тому варто розширювати ліжковий фонд та використовувати кисневі концентратори на первинній ланці, - наголосив очільник Департаменту охорони здоров'я ОДА, розповідаючи про рівень госпіталізації пацієнтів з COVID-19. 

Олексій Кулинич зазначив, що до переліку ковідних лікарень додали перинатальний центр та шосту міську лікарню Запоріжжя. Також планується додатково розгорнути потужності лікарень в Енергодарі, Токмаку та Якимівці. 

Підсумовуючи свою доповідь, Олексій Кулинич акцентував увагу на необхідності максимального дотримання карантинних вимог, обмеженні проведення масових заходів та активізації вакцинальної кампанії. Саме вакцинація є поки що єдиним найбільш дієвим засобом протидії COVID-19. Наявність щеплення значно знижує вірогідність інфікування, та полегшує перебіг хвороби, не даючи пацієнтові опинитися у реанімації. 

Вакцинація в області проводиться силами мобільних бригад та пунктів щеплення. За останню добу проведено 1172 щеплення. Всього з початку вакцинальної кампанії станом на 08:00  04.10.2021 щеплено 255 139 осіб, в тому числі закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 190 071 особа.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби