Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Півтори сотні курсантів військових ліцеїв склали клятву на Хортиці, в присутності Президента України

14 жовтня 2021 - 16:02

Сьогодні у Запоріжжі, на острові Хортиця, відбулася урочиста церемонія складання клятви ліцеїстами Запорізького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Захисник”,  Криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою  та Луганського обласного  ліцею з посиленою  військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус імені героїв молодої гвардії". 

Півтори сотні 15-річних юнаків із Запоріжжя, Кривого Рогу та Кремінної, де нині базується Луганський ліцей, лише цього року почали свій шлях захисників України, ставши першокурсниками військових ліцеїв. Можливість урочисто скласти клятву на острові Хортиця, у день Захисників та Захисниць України, отримали кращі курсанти, які відмінно проявили себе у перші місяці навчання.

Президент України та Верховний головнокомандувач збройних сил України Володимир Зеленський звернувся до ліцеїстів з проникливою промовою. Голова Джержави пригадав, яким визначним був в Україні  2006 рік, коли народилися  ці юнаки. Відзначив, що це покоління яке народилося і виросло в Незалежній Україні, і саме на дитинство цих хлопців припав початок військових дій на Сході України та анексія Криму. 

  • Сьогодні я не бачу тут дітей, школярів , колишніх дев’ятикласників - переді мною  стоять чоловіки! Так, їм ще належить опанувати багато нюансів  військової справи, навчитися відмінно стріляти, битися, терпіти біль -  це все зрозуміло. Але вже зараз у вас є головне…  В зоні бойових дій на сході України, спілкуючись з нашими захисниками, я бачу їх мужність,  в  кожного з них я бачу силу, вона  не у кількості  зброї, навіть не у кількості медалей, вона у погляді. І силу цього погляду я бачу сьогодні тут - в очах у  ста п'ятдесяти майбутніх ліцеїстів. Ніколи не забувайте, коли цей погляд з’явився! Сьогодні 14 жовтня саме тут ви народжуєтесь, як майбутні захисники України, нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності, - зазначив Володимир Зеленський, звертаючись до юних ліцеїстів. 

Президент відзначив, що перед цими юнаками, як перед майбутніми захисниками України, стоїть чимало складних викликів, адже країна перебуває у стані військового конфлікту:

  • Це – наше життя. Це наша українська історія. Це наш виклик. І нам належить його здолати. Щоб нарешті сказати – мир настав. Донбас і Крим – знову Україна, - наголосив Володимир Зеленський.

В присутності Президента України та Верховного головнокомандува збройних сил України, і численних почесних гостей, сто п’ятдесят ліцеїстів склали клятву на вірність Україні, яку зачитав ліцеїст Запорізького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Захисник” Руслан Кулявець.

  • Я відчуваю гордість, за те що нашому ліцею вдалося побувати на цій урочистій клятві і побачити Президента України. Давно обрав для себе професію військового, і майбутньому мрію служити у Національній гвардії Україні, - зазначив першокурсник Криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Сергієнко. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни