Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництву Бердянська надано два місяці для вирішення проблем міста

19 квітня 2010 - 10:06

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров  відвідав з робочою поїздкою м. Бердянськ. Разом з очільником регіону до курортного міста приїхали голова облради Павло Матвієнко, стажист на посаду першого заступника голови ОДА Володимир Кальцев та стажисти на посаду заступників голови ОДА Микола Ярмощук і Станіслав Лимарчук.

Насамперед голова облдержадміністрації Борис Петров зустрівся з міським головою Бердянська Євгеном Шаповаловим. По завершенні нетривалої бесіди очільник регіону вирушив до найбільш проблемних об’єктів  міста.

Делегація посадовців відвідала набережну (неподалік від мікрорайону Слобідка), де ще у 2007 році внаслідок шторму були повністю зруйновані захисні споруди. Однак, досі захисну дамбу так і не відновили – немає коштів.

Не вистачає коштів і на будівництво достатньої кількості бун на Середній косі. Кілька років тому з держбюджету було виділено 10 млн. грн.. на будівництво 10 бун, та звели  тільки 3. Через таку недбалість керівництва курортного міста море  практично повністю змило пляж у районі довгої стоянки.

Вирішення цієї проблеми знайшов власник дитячого оздоровчого комплексу «Райський куток» Олексій Бакай, який не став експериментувати, а запитав поради у науковців. Експертиза показала, що необхідно намити природний берег коси, який було змито у тому ж  «чорному» для бердянців 2007 році. Спочатку ці роботи були проведені на невеликій частині пляжу, однак ефект був відчутний  під час першого ж шторму, тому наразі пісок намивають уздовж усієї території комплексу.

- Ми побачили позитивні результати наукового підходу. Якщо можна зберегти один пляж, то цей досвід необхідно поширити на всю територію Середньої коси, - прокоментував побачене Борис Петров та додав, що представники бізнесу Бердянська вже виявили бажання  взяти участь у цій роботі.

Також очільник регіону ознайомився з ситуацією в обласному дитячому протитуберкульозному санаторії, який вже 5 років не працює через те, що море підмиває його приміщення. Поряд з підтопленою будівлею дитячого санаторію знаходяться цілющі грязьові лимани, які теж можуть бути змиті морем.

- Найцінніше, що мають і можуть втратити бердянці – грязьові лимани. Адже науковці не раз доводили їх цілющі властивості. Наше завдання - терміново знайти можливість зберегти цей  дарунок природи, - зазначив Борис Петров. Посадовець висловив переконання, що  після того, як розмив коси буде зупинено, ця територія стане цікава для інвесторів, які орієнтуються на будівництво медичних закладів, в основу роботи яких можна покласти лікування цілющими грязями.

 По завершенні робочої поїздки відбулася прес-конференція Бориса Петрова, під час якої він поспілкувався з журналістами місцевих та обласних  ЗМІ.

- Ми побачили, що Бердянськ має ряд проблем, які, при бажанні, можна вирішити. Однак, для цього необхідно проводити системну роботу, яку повністю ігнорує міська влада, - дав  оцінку роботи місцевого керівництва очільник регіону. Разом з тим, посадовець зазначив, що в області поважають вибір бердянців, які у 2008 році обрали Євгена Шаповалова міським головою. Тому обласна влада надає ще 2 місяці керівництву міста, щоб останні почали вирішувати проблеми  підпорядкованої території.

- Якщо позиція обласної влади почута не буде, і команда міського голови так і не почне працювати – ми обіцяємо, що це перспективне курортне місто отримає інших, більш гідних керівників, - попередив Борис Петров.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області