Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництву Бердянська надано два місяці для вирішення проблем міста

19 квітня 2010 - 10:06

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров  відвідав з робочою поїздкою м. Бердянськ. Разом з очільником регіону до курортного міста приїхали голова облради Павло Матвієнко, стажист на посаду першого заступника голови ОДА Володимир Кальцев та стажисти на посаду заступників голови ОДА Микола Ярмощук і Станіслав Лимарчук.

Насамперед голова облдержадміністрації Борис Петров зустрівся з міським головою Бердянська Євгеном Шаповаловим. По завершенні нетривалої бесіди очільник регіону вирушив до найбільш проблемних об’єктів  міста.

Делегація посадовців відвідала набережну (неподалік від мікрорайону Слобідка), де ще у 2007 році внаслідок шторму були повністю зруйновані захисні споруди. Однак, досі захисну дамбу так і не відновили – немає коштів.

Не вистачає коштів і на будівництво достатньої кількості бун на Середній косі. Кілька років тому з держбюджету було виділено 10 млн. грн.. на будівництво 10 бун, та звели  тільки 3. Через таку недбалість керівництва курортного міста море  практично повністю змило пляж у районі довгої стоянки.

Вирішення цієї проблеми знайшов власник дитячого оздоровчого комплексу «Райський куток» Олексій Бакай, який не став експериментувати, а запитав поради у науковців. Експертиза показала, що необхідно намити природний берег коси, який було змито у тому ж  «чорному» для бердянців 2007 році. Спочатку ці роботи були проведені на невеликій частині пляжу, однак ефект був відчутний  під час першого ж шторму, тому наразі пісок намивають уздовж усієї території комплексу.

- Ми побачили позитивні результати наукового підходу. Якщо можна зберегти один пляж, то цей досвід необхідно поширити на всю територію Середньої коси, - прокоментував побачене Борис Петров та додав, що представники бізнесу Бердянська вже виявили бажання  взяти участь у цій роботі.

Також очільник регіону ознайомився з ситуацією в обласному дитячому протитуберкульозному санаторії, який вже 5 років не працює через те, що море підмиває його приміщення. Поряд з підтопленою будівлею дитячого санаторію знаходяться цілющі грязьові лимани, які теж можуть бути змиті морем.

- Найцінніше, що мають і можуть втратити бердянці – грязьові лимани. Адже науковці не раз доводили їх цілющі властивості. Наше завдання - терміново знайти можливість зберегти цей  дарунок природи, - зазначив Борис Петров. Посадовець висловив переконання, що  після того, як розмив коси буде зупинено, ця територія стане цікава для інвесторів, які орієнтуються на будівництво медичних закладів, в основу роботи яких можна покласти лікування цілющими грязями.

 По завершенні робочої поїздки відбулася прес-конференція Бориса Петрова, під час якої він поспілкувався з журналістами місцевих та обласних  ЗМІ.

- Ми побачили, що Бердянськ має ряд проблем, які, при бажанні, можна вирішити. Однак, для цього необхідно проводити системну роботу, яку повністю ігнорує міська влада, - дав  оцінку роботи місцевого керівництва очільник регіону. Разом з тим, посадовець зазначив, що в області поважають вибір бердянців, які у 2008 році обрали Євгена Шаповалова міським головою. Тому обласна влада надає ще 2 місяці керівництву міста, щоб останні почали вирішувати проблеми  підпорядкованої території.

- Якщо позиція обласної влади почута не буде, і команда міського голови так і не почне працювати – ми обіцяємо, що це перспективне курортне місто отримає інших, більш гідних керівників, - попередив Борис Петров.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області