Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області буде встановлено 7 автоматизованих постів моніторингу атмосферного повітря

20 жовтня 2021 - 17:16

Департаментом захисту довкілля облдержадміністрації у форматі відеоконференції через програму ZOOM проведено чергове засідання комісії з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря в Запорізькій зоні.

У засіданні взяли участь в.о. директора Департаменту захисту довкілля облдержадміністрації Сергій Карпій, заступник директора Департаменту Ірина Пірогова, провідні фахівці та науковці.

На засіданні розглянули питання про поточний стан підготовки програми державного моніторингу атмосферного повітря Запорізької зони на 2021-2025 роки.

Визначено перелік основних джерел забруднювачів по районам та містам зони «Запорізька». У перелік увійшло 37 підприємств.

У розрізі районів: Мелітопольський район – 10; Бердянський район – 4; Василівський район – 7; Пологівський район – 3; Вільнянський район – 5; Токмацький район – 5; Чернігівський район - 1; Більмацький район – 1 підприємство.

Членами комісії запропоновано встановлення 7 автоматизованих постів спостереження в таких містах, як Мелітополь (2 поста), м. Василівка, м. Пологи, м. Енергодар, м. Бердянськ, м. Вільнянськ та на території Новополтавської сільської ради Чернігівського району, а також пропозиції щодо заходів по створенню мережі спостережень на території Запорізької зони для внесення в проєкт програми державного моніторингу атмосферного повітря Запорізької зони на 2021-2025 роки.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області