Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Україні вперше за 30 років незалежності розробляють нову шахту

21 жовтня 2021 - 10:01

Вчора, 20 жовтня, на Запорізькому залізорудному комбінаті стартувало будівництво Південного вентиляційного ствола № 2 (ПВС-2) для видобутку руди. Це перший такий масштабний проєкт у гірничорудній галузі України за останні 30 років. І він має вагоме значення для економічного розвитку Запорізької області.

Будівництво Південного вентиляційного ствола № 2 дозволить збільшити обсяги видобутку руди з Переверзівського родовища в чотири рази - до 2 млн тонн (зараз цей обсяг складає з нинішніх 0,5 млн тонн) та забезпечить стабільну роботу ЗЗРК до 2055 року. Крім того, це дозволить  створити понад 1 500 нових робочих місць на ЗЗРК і в суміжних галузях, та забезпечити зростання податкових відрахувань до бюджетів усіх рівнів, що дасть поштовх подальшому розвитку економіки регіону і країни.

У церемонії урочистого запуску будівництва Південного вентиляційного ствола взяв участь голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух. Він відзначив, наскільки важлива реалізація цього проєкту для регіону та України в цілому.

  • Успішна робота Запорізького залізорудного комбінату - це запорука стабільності у металургійній галузі, яка є однією з визначних в економіці нашого краю. Будівництво Південного вентиляційного ствола гарантує високі рівні виробництва для наших підприємств на довгі роки, роботу для промисловців, фахівців суміжних галузей  - стабільні зарплати, відрахування у бюджети всіх рівнів та соціально-економічний розвиток територій, - зазначив Олександр Старух.

На ЗЗРК розроблена перспективна стратегія розвитку підприємства, що передбачає відпрацювання Південно-Білозерського родовища до горизонту 1 540 м і Переверзівського родовища до горизонту 840 м.

Сьогодні запорізький залізорудний комбінат – одне з найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України з підземного видобутку руди, що забезпечує роботою майже 5 тисяч гірників. У 2020 році комбінат спрямував до бюджетів усіх рівнів понад 1,1 млрд гривень.

У серпні 2021 року гірниками ЗЗРК була видана на-гора 180-мільйонна тонна руди з початку промислового видобутку. Підприємство бере активну участь в проєктах соціально-економічного розвитку території присутності і надає всебічну допомогу органам місцевого самоврядування у вирішенні нагальних проблем.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 


Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ