Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Актуальні пропозиції ФДМУ

У Запорізькій області успішно діє програма приватизації держмайна

20 жовтня 2021 - 12:27

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух сьогодні відвідав колишній Державний інститут по проєктуванню промислових підприємств (зараз ТОВ "Провідний проєктний інститут "Гіпропром"). Це ще один об’єкт успішної приватизації державного майна, яка з 2018 року діє в Україні.

Державний інститут по проєктуванню промислових підприємств одним з перших став учасником цієї програми. Ця організація, яка свого часу проєктувала найбільші підприємства Запорізької області, такі як «Дніпроспецсталь» та «Запоріжсталь», була виставлена на прозорі торги 2018-го року. В результаті аукціону держбюджет отримав майже 14 мільйонів гривень, а інститут – нового власника та нові перспективи.

Головне досягнення – вдалося зберегти фахові кадри та робочі місця, сьогодні тут працює 117 спеціалістів. Наразі заклад розвивається і має замовлення в Україні та за кордоном, працює з найбільшими промисловими підприємствами Європи і Азії. В активі інституту - десятки реалізованих проєктів у промисловій, господарчій та містобудівній галузях. Підприємство розвивається, укладає нові контракти та створює потенціал для розвитку регіону.

  • Ми бачимо, що приватизація держмайна відкриває нові можливості для підприємств та територій, на яких вони знаходяться. Нещодавно відвідували об’єкт аграрної галузі, який отримав нове життя завдяки приватизації, були на об’єкті рекреаційної галузі у Приморську – там чудовий приклад того, як руїна перетворюється на інвестиційно-привабливий бізнес. А сьогодні ми бачимо об’єкт інженерінгу, який теж має величезний потенціал. Традиції досить давні у цього підприємства, кілька років тому воно отримало нове життя, та головне - повністю збережено кадровий та науковий потенціал. Сьогодні інститут розвивається, має замовників в Україні і за кордоном. Головне, що є власник, господар, який розвиває цей напрямок і створює потенціал для подальшого розвитку регіону. Гадаю, що з часом це підприємство зможе долучитися і до реконструкції промисловості Запорізького краю, - відзначив голова ЗОДА Олександр Старух. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства