Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця українського та російського бізнесу має великі перспективи

26 квітня 2010 - 15:22

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Борис Петров під час щотижневої робочої наради з начальниками структурних підрозділів ОДА. Захід відбувся за участю першого заступника голови облдержадмінітрації Володимира Кальцева та заступників голови ОДА Миколи Ярмощука, Станіслава Лимарчука, Лариси Мефьодової.

Насамперед голова ОДА Борис Петров поінформував присутніх про результати його робочої поїдки до Харкова, яка відбулася 22 квітня.

За дорученням Президента України очільник Запорізького регіону, а також ще шість керівників прикордонних областей України взяли участь у ряді нарад, які відбулися під головуванням Президента України Віктора Януковича та Президента Російської Федерації Дмитра Медведєва.

За словами Бориса Петрова у Харкові було підписано декілька угод, важливих для подальшої співпраці України та Російської Федерації. Зокрема, щодо ціни на газ для України на наступні 10 років та щодо пролонгації терміну перебування Чорноморського флоту РФ та території України ще на 25 років. Крім того, була прийнята Декларація про співробітництво між прикордонними регіонами України та Російської Федерації, а також за результатами зустрічі підписано Протокол. Пропозиція глави регіону щодо створення асоціації власників Російської Федерації в Україні знайшла підтримку як керівників прикордонних областей РФ, так і Дмитра Медведєва.

Борис Петров поінформував присутніх, що 17-18 травня очікується офіційний візит Президента РФ до України. У жовтні у м. Геленджик Краснодарського краю відбудеться Міжнародний економічний форум, наступного року аналогічний форум планують провести у Донецьку.

- Я вважаю, що ми маємо почати готуватись до цих знакових подій вже зараз, оскільки у взаємовідносинах українського і російського бізнесу намітилися великі перспективи. Найближчим часом необхідно провести нараду за участю Запорізької торгово-промислової палати та представників бізнесових кіл, - резюмував Борис Петров.

Також під час наради начальники структурних підрозділів облдержадміністрації доповіли голові ОДА про поточну роботу своїх управлінь.

Зокрема, начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін повідомив, що тільки за останній тиждень рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за газ підвищився на 4% і досяг рівня 54%.

Що стосується тарифної політики, то з 20 районів області тільки у Новомиколаївському діють економічно необґрунтовані тарифи, де проводиться перерахунок.

За інформацією начальника головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктора Панкратова, в області знизився рівень заборгованості із заробітної плати – на 7,6 млн. грн.

Напередодні 9 травня налагоджена чітка робота щодо виплати одноразової допомоги ветеранам війни до свята. Як повідомив посадовець, ця соціальна програма забезпечена грошима повністю. Проблема існує з виплатою допомоги родинам з дітьми, наразі виплачено всього 61% від необхідного.

Начальник головного фінансового управління ОДА Сергій Медвідь попередив колег, що найближчим часом очікується прийняття Державного бюджету-2010, тож необхідно бути готовими до формування бюджетів усіх рівнів на місцях.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»