Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: Ситуація з COVID-19 в області складна, але контрольована

3 листопада 2021 - 11:15

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів сьогодні брифінг для засобів масової інформації стосовно ситуації із захворюваністю на COVID-19  в регіоні та темпів вакцинації населення.

 -          Ситуація продовжує бути напруженою -1559 нових випадків  зафіксовано за минулу добу,  39 осіб померло через цю хворобу. В середньому ми втрачаємо до півсотні жителів області на день через коронавірус.  Тоді як одужало за добу лише 162 особи, - поділився статистикою захворюваності Олександр Старух.

Очільник регіону зазначив, що обласна та місцева влади напружено працюють для подолання пандемії – в лікарнях максимально збільшена кількість місць для хворих на COVID-19,  державним коштом та за рахунок бюджетів громад закуповують необхідне  обладнання. Так, минулого тижня лікарні Запоріжжя отримали 23 апарати штучної вентиляції легень — дванадцять купили за рахунок перепрофілювання субвенції з обласного бюджету, а одинадцять придбав соціально-відповідальний бізнес.

Днями Запорізька область отримала 6 млн грн державної субвенції на закупівлю тест-систем та 16 млн грн  – на будівництво кисневих станцій. Їх до кінця року обладнають ще  у трьох медзакладах – 6-й та 9-й міських лікарнях Запоріжжя та мелітопольській лікарні.

-           Хворих стало вдвічі більше, ніж за попередніх спалахів хвороби, і перебіг тяжчий – більшість  потребує кисню.  Деякі лікарні по чотири рази на день заправляються киснем – споживання виросло в шість разів.  Наше наступне завдання – аби всі 23 лікарні Запорізької області мали власні кисневі станції. Вартість цього питання не велика - 100-200 тисяч гривень, десь допоможуть місцеві бюджети, також попрохаємо долучитися підприємців, - розповів голова ЗОДА.

Також Олександр Старух зазначив, що найближчим часом відбудеться додатковий перерозподіл бюджетних коштів на потреби боротьби з пандемією.

 -          Я дав доручення всім управлінням провести ревізію, і  якщо не встигають щось освоїти до кінця року – ці кошти  буде перерозподілено на боротьбу з COVID-19. На сьогодні в обласному бюджеті маємо 14 млн «ковідного» фонду та 8 млн грн у резервному  фонді. Перерозподіл дозволить залучити додаткові кошти, - зазначив Олександр Старух.

 За словами голови Запорізької облдержадміністрації, ситуація в області складна, але контрольована. На сьогодні центральна та місцева влада роблять все можливе, аби побороти кризу. Зараз головна  відповідальність на  громадянах, які мають дотримуватися карантинних норм і зробити щеплення від COVID-19.

 

Департамент культури та інформаційної політики


 

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі