Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівників та представників релігійних конфесій попросили звернути увагу парафіян на цінність життя

4 листопада 2021 - 16:14

Сьогодні відбулося засідання Ради релігійних організацій при голові облдержадміністрації. Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, директор Департаменту культури та інформаційної політики  Владислав Мороко, координатор з питань вакцинації від COVID-19 обласного лабораторного центру Марина Колерова, представники Департаменту охорони здоров’я, керівники та представники релігійних конфесій.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух звернувся до керівників та представників різних релігійних конфесій із проханням звернути увагу парафіян на цінність життя в умовах пандемії COVІD-19:

  • Просимо всіх мешканців  Запорізької області дбати про своє здоров’я, просимо вас, як духовних лідерів, звернути на це увагу ваших прихожан. На сьогодні ми маємо єдиний науково аргументований спосіб зменшити важкість перебігу хвороби COVІD-19 – це вакцинація. До того ж імунізація - це не лише спосіб зберегти здоров’я, а й можливість втримати економічні показники регіону на достатньому рівні. Ми постійно проводимо роботу з розширення ковідного ліжкового фонду та забезпечення його киснем, виділяємо додаткові кошти на технічне забезпечення, будуємо кисневі станції. Але сьогодні ситуація у Запорізькій області критична. Лікарні заповнені, кожен день до реанімацій потрапляють люди у важкому стані. Нам варто разом потурбуватися над максимально ефективною реалізацією заходів для зменшення важких наслідків поширення коронавірусу.

Керуючий Запорізькою єпархією Православної Церкви України єпископ Фотій підтримав пропозицію Олександра Старуха щодо відкриття тимчасових мобільних пунктів щеплень біля церков. Також представники різних конфесій повідомили про самовіддану роботу своїх парафіян - професійних медиків та студентів у лікарнях та пунктах щеплень.

Координатор з питань вакцинації від COVID-19 обласного лабораторного центру Марина Колерова відповіла на питання представників церков щодо різних аспектів процедури щеплення.

Також керівники та представники релігійних конфесій висловили побажання зробити спільне звернення до мешканців Запорізької області як із закликом цінувати кожне життя, так і з словами про примирення, збереження громадського миру та спокою.

 

Департамент культури та інформаційної політики 


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України