Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівників та представників релігійних конфесій попросили звернути увагу парафіян на цінність життя

4 листопада 2021 - 16:14

Сьогодні відбулося засідання Ради релігійних організацій при голові облдержадміністрації. Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, директор Департаменту культури та інформаційної політики  Владислав Мороко, координатор з питань вакцинації від COVID-19 обласного лабораторного центру Марина Колерова, представники Департаменту охорони здоров’я, керівники та представники релігійних конфесій.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух звернувся до керівників та представників різних релігійних конфесій із проханням звернути увагу парафіян на цінність життя в умовах пандемії COVІD-19:

  • Просимо всіх мешканців  Запорізької області дбати про своє здоров’я, просимо вас, як духовних лідерів, звернути на це увагу ваших прихожан. На сьогодні ми маємо єдиний науково аргументований спосіб зменшити важкість перебігу хвороби COVІD-19 – це вакцинація. До того ж імунізація - це не лише спосіб зберегти здоров’я, а й можливість втримати економічні показники регіону на достатньому рівні. Ми постійно проводимо роботу з розширення ковідного ліжкового фонду та забезпечення його киснем, виділяємо додаткові кошти на технічне забезпечення, будуємо кисневі станції. Але сьогодні ситуація у Запорізькій області критична. Лікарні заповнені, кожен день до реанімацій потрапляють люди у важкому стані. Нам варто разом потурбуватися над максимально ефективною реалізацією заходів для зменшення важких наслідків поширення коронавірусу.

Керуючий Запорізькою єпархією Православної Церкви України єпископ Фотій підтримав пропозицію Олександра Старуха щодо відкриття тимчасових мобільних пунктів щеплень біля церков. Також представники різних конфесій повідомили про самовіддану роботу своїх парафіян - професійних медиків та студентів у лікарнях та пунктах щеплень.

Координатор з питань вакцинації від COVID-19 обласного лабораторного центру Марина Колерова відповіла на питання представників церков щодо різних аспектів процедури щеплення.

Також керівники та представники релігійних конфесій висловили побажання зробити спільне звернення до мешканців Запорізької області як із закликом цінувати кожне життя, так і з словами про примирення, збереження громадського миру та спокою.

 

Департамент культури та інформаційної політики 


Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни