Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готується до реалізації закону «Про основи національного спротиву»

9 листопада 2021 - 14:30

1 серпня 2021 року  в Україні набрав чинності Закон № 1702-IX «Про основи національного спротиву», який вводиться в дію з 1 січня 2022 року. 

Закон передбачає реалізацію комплексу  заходів для сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави. Складовими національного спротиву стануть: територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву. 

Як організувати реалізацію цього закону на території Запорізької області сьогодні обговорили на засіданні штабу зони територіальної оборони в Запорізькій області, яке пройшло під головуванням керівника зони територіальної оборони - голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха, та за участі його першого заступника Володимира Шустова і керівника апарату ЗОДА Зінаїди Бойко.

Учасники засідання обговорили ймовірні місця  розміщення  додаткових сил територіальної оборони на території регіону, а також заходи, які треба вжити для забезпечення  належної матеріально-технічної бази. Були окреслені подальші спільні дії керівництва бригади територіальної оборони та виконавчої влади в Запорізькій області.

Також голова ЗОДА дав членам штабу доручення опрацювати питання протягом кількох днів і внести свої пропозиції  щодо організації військово-добровольчої підготовки громадян на території Запорізької області.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів