Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Балковий міст через Дніпро готовий на 75%

10 листопада 2021 - 13:15

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух відвідав з робочою поїздкою будмайданчик балкового мосту через Дніпро. Роботи на флагманському об’єкті президентської програми «Велике будівництво» тривають згідно графіка – зараз на 3-й споруді балкового мосту продовжуються роботи з армування   4-ї захватки плити проїзду. Загалом таких захваток потрібно зробити вісім. Одночасно підрядник виконує роботи з монтажу опалубки 5-ї захватки та готується до  бетонування. Вже укладено 600 кубометрів  бетону, на черзі ще 1000. Паралельно ведуться роботи з облаштування тротуару та встановлення бар’єрної огорожі.

- Мостобудівники, не дивлячись на вже складні погодні умови, дотримуються графіку робіт. Фінансування надходить в повному обсязі, тож сподіваємося, що роботи будуть завершені вчасно. Єдине питання, яке нас турбує - відселення людей з 14 житлових будинків, через які будівельники не можуть розпочати розширення дороги через Хортицю. Адже якщо відкрити міст, і зробити з’їзд на стару проїжджу частину –    на острові утвориться скупчення автомобілів. Днями знов обговорювали це питання із заступником голови «Укравтодору» Андрієм Івком – з нашого боку все зроблено, кошти на відселення виділено з держбюджету та від «Укравтодору», тепер справа за містом, адже ці люди, в першу чергу, жителі Запоріжжя. Ця проблема існує ще з 2007 року, і зараз ми просимо міську владу прискоритися для відселення цих людей, - зазначив Олександр Старух.

 Як повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександр Горбань, на сьогодні готовність балкового мосту складає 75%. За сприятливих погодних умов роботи мають завершити до кінця року – буде влаштовано дорожнє покриття, змонтовано бар’єрну огорожу, укладено асфальт, встановлено освітлення.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області