Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини районів

Батьківський день по-італійськи в Матвіївському інтернаті

21 квітня 2006 - 14:08

Напередодні Великодніх свят вихованці Матвіївської школи-інтернату для дітей-сиріт зустрічають дорогих гостей – італійських названих батьків, які протягом кількох років опікуються справами закладу і надають знедоленим дітям матеріальну допомогу.

- Дружба з італійськими благодійними громадськими організаціями розвивається за сприяння Українського міжнародного благодійного фонду «Набат»(м.Київ) , який очолює Олена Мотузенко, - розповіла директор інтернату Лариса Конькова. – В рамках програми такої співпраці італійські родини приймають наших дітей під час літніх канікул на відпочинок, надають їм матеріальну підтримку, допомагають нам гідним чином забезпечити дітям-сиротам умови життя – придбати меблі, провести ремонтні роботи, тощо, організувати навчальний процес, зокрема оплачують викладача італійської мови.

Щороку понад 130 дітей з Матвіївського інтернату оздоровлюються в Італії за програмами фонду «Набат». Як пояснила Олена Мотузенко, що приїхала у складі делегації італійських батьків, ця громадська організація прагне обігріти всіх знедолених дітей. В різних благодійницьких програмах «Набату» також беруть участь і вихованці Запорізького інтернату №3. А в цілому в Україні фонд співпрацює з 32 закладами такого типу.

Програма перебування італійців у Матвіївці передбачає широке коло різноманітних культурно-мистецьких та соціальних заходів. В їх числі участь у спільних концертних і спортивних програмах, відвідання вистав запорізьких театрів, організація суботника і закладання березової алеї Надії у шкільному парку. Разом з дітьми італійські названі батьки святкуватимуть Великдень і відвідають православні храми Запоріжжя.

- Італійці мають щирі та благородні серця, - високо оцінив внесок у справу соціального захисту українських дітей-сиріт, який роблять іноземні друзі, заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Лобанов. Він відвідав Матвіївський інтернат в день, коли його вихованці подарували гостям справжню високопрофесійну естрадну виставу. Переглянувши концерт, Володимир Євгенович зазначив, що фаховий рівень юних артистів постійно вдосконалюється, і як результат, вони регулярно здобувають нові перемоги на різноманітних регіональних, національних та й міжнародних творчих конкурсах. – Як представник виконавчої влади в регіоні і просто як людина я щиро вдячний італійським сім'ям за допомогу.

Поспілкувавшись з юними спортсменами інтернату, Володимир Лобанов пообіцяв, що докладе всіх зусиль, щоб вже найближчим часом у закладі був гідним чином відремонтований спортивний зал, і надати всебічну допомогу у забезпеченні місцевих борців екіпіровкою для тренувань.

Представники італійських благодійних організацій, що у складі делегації перебувають зараз у Матвіївському інтернаті, повідомили, що готові підписати з керівництвом облдержадміністрації угоду про співпрацю щодо організації взаємодії у сфері надання соціальної підтримки дітям сиротам нашого регіону.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів