Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини районів

Батьківський день по-італійськи в Матвіївському інтернаті

21 квітня 2006 - 14:08

Напередодні Великодніх свят вихованці Матвіївської школи-інтернату для дітей-сиріт зустрічають дорогих гостей – італійських названих батьків, які протягом кількох років опікуються справами закладу і надають знедоленим дітям матеріальну допомогу.

- Дружба з італійськими благодійними громадськими організаціями розвивається за сприяння Українського міжнародного благодійного фонду «Набат»(м.Київ) , який очолює Олена Мотузенко, - розповіла директор інтернату Лариса Конькова. – В рамках програми такої співпраці італійські родини приймають наших дітей під час літніх канікул на відпочинок, надають їм матеріальну підтримку, допомагають нам гідним чином забезпечити дітям-сиротам умови життя – придбати меблі, провести ремонтні роботи, тощо, організувати навчальний процес, зокрема оплачують викладача італійської мови.

Щороку понад 130 дітей з Матвіївського інтернату оздоровлюються в Італії за програмами фонду «Набат». Як пояснила Олена Мотузенко, що приїхала у складі делегації італійських батьків, ця громадська організація прагне обігріти всіх знедолених дітей. В різних благодійницьких програмах «Набату» також беруть участь і вихованці Запорізького інтернату №3. А в цілому в Україні фонд співпрацює з 32 закладами такого типу.

Програма перебування італійців у Матвіївці передбачає широке коло різноманітних культурно-мистецьких та соціальних заходів. В їх числі участь у спільних концертних і спортивних програмах, відвідання вистав запорізьких театрів, організація суботника і закладання березової алеї Надії у шкільному парку. Разом з дітьми італійські названі батьки святкуватимуть Великдень і відвідають православні храми Запоріжжя.

- Італійці мають щирі та благородні серця, - високо оцінив внесок у справу соціального захисту українських дітей-сиріт, який роблять іноземні друзі, заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Лобанов. Він відвідав Матвіївський інтернат в день, коли його вихованці подарували гостям справжню високопрофесійну естрадну виставу. Переглянувши концерт, Володимир Євгенович зазначив, що фаховий рівень юних артистів постійно вдосконалюється, і як результат, вони регулярно здобувають нові перемоги на різноманітних регіональних, національних та й міжнародних творчих конкурсах. – Як представник виконавчої влади в регіоні і просто як людина я щиро вдячний італійським сім'ям за допомогу.

Поспілкувавшись з юними спортсменами інтернату, Володимир Лобанов пообіцяв, що докладе всіх зусиль, щоб вже найближчим часом у закладі був гідним чином відремонтований спортивний зал, і надати всебічну допомогу у забезпеченні місцевих борців екіпіровкою для тренувань.

Представники італійських благодійних організацій, що у складі делегації перебувають зараз у Матвіївському інтернаті, повідомили, що готові підписати з керівництвом облдержадміністрації угоду про співпрацю щодо організації взаємодії у сфері надання соціальної підтримки дітям сиротам нашого регіону.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна