Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У повністю вакцинованої людини ризик померти від Covid-19 зменшується у 9 разів

25 листопада 2021 - 11:45

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів щоденний ранковий  брифінг стосовно ситуації з COVID-19 в регіоні. 

Він зазначив, що за останню добу в області зареєстровано 1063 випадки захворювання на коронавірус. Найбільша кількість у Запоріжжі - 623 нові випадки, та в Бердянську – 83. Продовжують лікуватись – 26 710 осіб. Від ускладнень померло 28 запоріжців.

  • Ситуація продовжує залишатися напруженою. Потроху зростає захворюваність серед дітей – це, вочевидь, пов’язано з тим, що поновився навчальний процес. За минулу добу в області виявлено 86 випадків захворювання серед дітей,  - поінформував Олександр Старух. 

Очільник області відзначив, що на сьогодні хворими на COVID-19 зайнято 46% загального ліжкового фонду. 

За минулу добу в області проведено майже 12 тисяч щеплень. Першу дозу отримали 4063  особи, другу – 7894 . З початку вакцинальної кампанії  щеплено 514 994 жителі області, закінчили вакцинацію - 395 338. 

Голова ЗОДА наголосив на необхідності обов’язково робити дві дози вакцини. Адже “жовтий” сертифікат дійсний лише місяць. До того ж, у людини, яка отримала дві дози антиковідної вакцини, ризик госпіталізації у 5 разів нижчий  та  майже у 9 разів зменшується ризик померти від COVID-19. Отримати друге щеплення можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації України незалежно від того, де ви робили перше щеплення. 

Всього Запорізька область отримала 1 147 372 дози вакцини,  з яких 900 тисяч вже використано. 

В регіоні поступово поновлюється навчання в школах. За словами Олександра Старуха, у Запоріжжі вже працюють в очному режимі 54 заклади освіти, а в області в офлайн перевели 350 шкіл. В 33-х закладах освіти обласного центру використовують змішану форму навчання. 145 шкіл працюють дистанційно. 

Голова обласної державної адміністрації закликав людей вакцинуватися. Особливо тих, хто  має проблеми зі здоров’ям.  Він нагадав, що пункти вакцинації відкриті також в суботу та неділю .


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни