Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найбільше щеплених запоріжців серед людей до 39 років

26 листопада 2021 - 10:45

Перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Володимир Шустов провів онлайн брифінг стосовно ситуації із захворюваністю на COVID-19  в регіоні.

Він зазначив, що за останню добу в області зареєстровано 1061 новий  випадок захворювання на COVID-19. В тому числі–74 серед дітей .

Найбільша кількість нових хворих традиційно в містах: Запоріжжі (519), Бердянську (107), Енергодарі (54), Мелітополі (46). 

Одужало за добу 2028 осіб, продовжує лікуватися більше 25 тисяч жителів регіону (25 687). 

На жаль, знов зросла кількість летальних випадків – за добу  внаслідок коронавірусної хвороби померло 56 жителів області.

На сьогодні єдиним дієвим способом протидії епідемії є вакцинація.  За останню добу в Запорізькій області  проведено 11 150 щеплень. Першу дозу отримали 3305 осіб, другу – 7845.

Всього з початку вакцинальної кампанії щеплено 518 299 осіб, в т.ч. закінчили вакцинацію – 403 183 особи.

  • Стосовно госпіталізації спостерігаємо позитивну динаміку - кількість виписаних перевищує кількість госпіталізованих. У лікарнях регіону завантажено 41% загального ліжкового фонду. Але занепокоєння викликає кількість пацієнтів у палатах інтенсивної терапії - 213 осіб, це 84% від загальної кількості, в тому числі 111 пацієнтів знаходяться на апаратах ШВЛ. Найбільше пацієнтів у 9 міській лікарні Запоріжжя - 167, Бердянському територіальному медичному об’єднанні - 151 та Запорізькій міській лікарні №7 - 143 особи знаходиться на стаціонарі, - зазначив Володимир Шустов.

Медики відзначають, що більш за все страждають від коронавірусу люди старшого віку, які мають супутні захворювання, що ускладнюють перебіг хвороби. Водночас, є закономірний зв’язок із вакцинацією - статистика демонструє, що щеплених серед них менше. 

Так, у віковій групі 20-39 років завершили вакцинацію 105 тис запоріжців. У віковій категорії 40-49 років - 90 тисяч. Далі бачимо зниження показників: 50-59 років - 83 тисячі мають дві вакцини; 60-69 років - 69 тисяч; 70-79  років - 29 тисяч повністю вакцинованих. 

Також перший заступник голови ЗОДА нагадав, що наближаються вихідні - це чудова нагода зробити щеплення та зустріти новорічні свята без остраху захворіти.

Нагадую керівникам громад Запорізької області забезпечити роботу пунктів вакцинації у вихідні - вчора на щотижневій нараді голова ЗОДА Олександр Старух акцентував на цьому окрему увагу.  

За результатами аналізу, який провела Запорізька обласна державна адміністрація, у минулі вихідні зі 130 пунктів щеплення області працювало 51 у суботу та 36 у неділю - сподіваюся проведена робота дасть результат, і цих вихідних доступ до пунктів вакцинації матимуть жителі всіх населених пунктів регіону, - резюмував Володимир Шустов.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?