Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій ТПП представили перші підсумки діяльності промислових кластерів

26 листопада 2021 - 14:10

Вчора у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулась фінальна конференція проєкту #ClusteRISE, під час якої представляли перші підсумки діяльності запорізького регіонального кластеру «Інжиніринг – Автоматизація - Машинобудування».  

Участь у конференції взяв  начальник управління розвитку підприємництва, регуляторної політики та торгівлі Департаменту  економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Максим Кучеренко.

Основними спікерами конференції стали Генеральний директор Асоціації Підприємств Промислової Автоматизації України Олександр Юрчак, віцепрезидент Запорізької торгово-промислової палати Андрій Куц, виконавчий директор запорізького кластеру «ІАМ» Андрій Карпнко, керівники компаній – учасників кластеру «ІАМ». Представники кластерів інших регіонів України та представники міжнародних проєктів підтримки долучилися до заходу онлайн.

  • Запорізька торгово-промислова палата - активний учасник і ініціатор створення промислового кластеру в регіоні. Для підтримки розвитку малого та середнього підприємництва організація активно залучає досвід закордонних партнерів кластерної діяльності та можливості міжнародних програм, - зазначив під час відкриття заходу віцепрезидент Запорізької ТПП Андрій КУЦ.

  Проєкт ClusteRISE АППАУ виконувала за підтримки GIZ-Ukraine. Одним із ключових результатів проєкту є заснування і розвиток кластерів ІАМ в регіонах країни.

Головним завданням підсумкової конференції стало поширення кращого досвіду в кластерному розвитку.

Зокрема, Запорізький кластер ІАМ вже має дві міжнародні угоди про співпрацю: з Литовським автомобільним кластером та чеським об’єднанням інженерних та ІТ-компаній INDUSTRY CLUSTER 4.0. А це – перший крок до налагодження експорту, адже виходити на закордонні ринки значно легше разом, ніж поодинці.

  • Наразі до запорізького кластеру входять 20 малих і середніх компаній. Це провідні гравці Запорізького регіону в секторах промислового інжинірингу, автоматизації, ІТ та машинобудування, - розповів виконавчий директор кластеру «ІАМ» Андрій КАРПЕНКО.

 Загалом до запорізького кластеру «ІАМ» входить 20 компаній, що працюють над створенням спільного продукту, виходу на експортні ринки і відкриті до співпраці.

Крім Запоріжжя, під час конференції представили результати розвитку кластеру «Інжиніринг – Автоматизація – Машинобудування» (ІАМ) у Харкові. Також у заході брали участь представники Морського кластеру України, Вінницького кластеру приладобудування, Центральноукраїнського кластеру ІАМ.

 

 Департамент культури та інформаційної політики


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств