Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області за вихідні менше тисячі захворілих на COVID-19

29 листопада 2021 - 11:05

Сьогодні традиційний ранковий брифінг щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 провів перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов.

Посадовець розповів, що за за минулі вихідні в області зареєстровано 757 нових випадків захворювання на коронавірус  - 419 у суботу та 338 у неділю. Серед них 67 дітей та 4 медичних працівника. Померли від ускладнень на COVID-19  72  мешканці регіону. 

  • За ці вихідні сумарно маємо навіть менше тисячі нових хворих. Бо люди звертаються до лікаря у вихідні тільки у надскладних випадках, а так чекають понеділка, щоб піти до лікарні. Але мені дуже хочеться, щоб з понеділка статистика залишилась на рівні вихідних і поступово зменшувалась. До того ж, за розрахунками вчених, Україна вже пройшла найвищі показники захворюваності, пік позаду, тому є сподівання, що ситуація буде стабілізовуватися. Проте, розслаблятися нам не варто, - зазначив посадовець.

Перший заступник голови ОДА  поінформував  про новий штам коронавірусу “Омікрон”,  який вперше зафіксували в Південно-Африканській Республіці. Наразі вірус розповсюдився на Бельгію, Ізраїль, Німеччину, Гонконг та Великобританію. Вчені вважають його потенційно  більш небезпечним, ніж штам “Дельта”, адже він має  вдвічі більше мутацій.  

Щоб стабілізувати ситуацію з поширенням Covid-19, в регіоні продовжується активна кампанія з вакцинації населення. Протягом вихідних в області вакцинувалося більше 13 тисяч осіб. Наразі в області використовується чотири  вакцини проти коронавірусної хвороби -  Короновак, Комірнаті (Пфайзер), Астра-Зенека та Модерна.  Міністерство охорони здоров’я України рекомендує зосередитися на отриманні базового курсу вакцинації від COVID-19, а саме двох доз. 

  • Обов’язково потрібно вакцинуватися. Не треба боятися щеплень. Я  розумію, що недовіра до науки, недовіра до вакцин - це явища не нові, вони постійно крокують із розвитком людства. У 2018 році Всесвітня організація охорони здоров’я віднесла явище «недовіри до вакцин» до 10 загроз громадському здоров’ю. І, як показує пандемія COVID-19, недарма. Але повірте, якщо порівнювати  можливу нібито шкоду від  вакцинації та загрозу від ковіду - тут вибір очевидний. Тільки вакцинація, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Володимир Шустов також вкотре наголосив на необхідності дотримуватися карантинних обмежень та рекомендацій. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров