Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Головам райдержадміністрацій рекомендовано продовжити роботу з покращення темпів вакцинації

30 листопада 2021 - 17:20

Голова  Запорізької обласної державної адміністрації Олександр  Старух провів робочу нараду з головами районних адміністрацій. 

На початку Олександр Старух  представив нового голову Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка, якого було призначено на посаду вчора указом Президента України.

Першочерговим питанням, яке обговорили учасники зустрічі, стала вакцинація населення від COVID-19. Минулого тижня головам РДА дали завдання забезпечити безперебійну роботу пунктів щеплення, зокрема, у вихідні дні. Як показали перевірки, цих вихідних зі 130  пунктів щеплення у суботу працювало  78, а у неділю - 57. 

Це недостаній показник, наголосив голова ЗОДА, необхідно організувати роботу пунктів щеплення цілий тиждень. Для цього попросив керівників райдержадміністрацій передбачити кошти на премії для працівників пунктів щеплень, які працюють у вихідні дні.

-Люди, які працюють у вихідні, мають отримувати за це гроші. 130 пунктів вакцинації по області - це не так багато, я думаю, кожна територія може знайти ці кошти та віддячити медикам, які стоять на передовій боротьби з пандемією, - відзначив голова ЗОДА.

Як розповів присутнім директор департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич, неможна зменшувати темпів вакцинації, адже вірус COVID-19 мутує, і  чим більше буде щепленого населення, тим легшими будуть наслідки для суспільства. Тож необхідно організувати відповідну роботу на всіх територіях. 

Крім того, Олексій Кулинич розповів, що 24 листопада Уряд затвердив нові правила контролю карантинних норм, які, в першу чергу, стосуються невакцинованих громадян. Ці обмеження вводяться в дію з 6 грудня - не вакциновані особи не матимуть доступу до непродовольчих магазинів, розважальних закладів, та закладів громадського харчування й іншого публічного простору. Також зберігатимуться обмеження  для невакцинованих осіб щодо пересування у громадському транспорті. З метою дотримання цих заходів буде введено обов'язкові перевірки сертифікатів на вході у такі заклади.

Також з 6 грудня скорочено термін дії "жовтого" сертифікату вакцинації, який видається після отримання першої дози вакцини, зі 120 до 30 днів.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби