Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада працює над забезпеченням доступності для маломобільних груп населення

30 листопада 2021 - 17:30

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів нараду з керівниками районних державних адміністрацій.  Одним із розглянутих питань було дотримання норм інклюзивності  на об’єктах , які входять до Програми Президента України “Велике будівництво”. 

Нагадаємо, що минулого тижня  Олександр Старух дав головам РДА завдання передбачити у бюджетах на наступний рік кошти для виправлення недоліків із доступністю до громадських об’єктів, які виявила обласна перевірка інклюзивності.

Начальник відділу планування та забудови населених пунктів Управління містобудування та архітектури  Наталія Кармазіна зазначила, що зараз важливо зробити так, щоб на нових об'єктах були виправлені усі невідповідності. Також в будівлях, які вже введені в експлуатацію, мають бути виправлені помилки. Про виконану роботу потрібно  звітувати. Адже обласна влада тримає кожен об’єкт на контролі. Щоб у майбутньому запобігти “виправленню недоліків”, керівники районів мають передивитися проєкти усіх 28 об’єктів , які внесені до Програми “Велике будівництво” на 2022 рік. 

Олександр Старух наголосив, що ті порушення норм, які  можна виправити без додаткового фінансування, потрібно зробити нагально.  А на ті об’єкти, де потрібне додаткове фінансування, голови РДА  мають закласти витрати в бюджет на 2022 рік. Коштами вони зможуть скористатися з травня місяця.

До того ж, головам районних державних адміністрацій надали доручення перепровірити на відповідність нормам інклюзивності усі приміщення, які належать державним адміністраціям, заклади освіти та охорони здоров'я.

Крім цього, було розглянуто питання будівництва амбулаторій в населених пунктах області. Олександр Старух зазначив, що на більшості об’єктів ремонтні роботи вже завершені і вони мають бути введеними в експлуатацію вже в цьому році. Коштів на це виділено в достатній кількості. 

За кожним із районів закріплена відповідальна особа зі складу керівництва Запорізької облдержадміністрації, яка особисто буде контролювати стан відкриття амбулаторій. 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни