Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Україні запроваджено обов’язкову самоізоляцію для осіб, які повернулись із країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу “Омікрон”.

7 грудня 2021 - 12:15

Сьогодні ранковий брифінг щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 провів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич. 

Керівник Департаменту  розповів, що за останню добу в області зареєстровано 474 випадки захворювання на коронавірус. Від ускладнень померли 44 земляки, а одужали 667 хворих. Продовжують лікуватися понад 19 тисяч осіб.

В регіоні продовжується кампанія по вакцинації населення. Протягом вчорашнього дня щеплення отримали 7463 людини. Першою дозою вакцинувалися 2891 особа, а другою - 4572.

Олексій Кулинич нагадав, що за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС Запорізька область залишилась у червоній зоні. 

  • Можливість переходу на послаблені карантинні обмеження в нашій області розглядалась, бо є передумови, адже останні тижні захворюваність йшла на спад і ситуація із заповненістю ліжок у лікарнях дещо покращилась. Тому хочу звернутись до вас з проханням продовжувати в такому ж темпі: дотримуйтесь  карантинних норм, щоб не наражати себе на небезпеку та не допускати нових заражень, щоб не зростала щоденна статистика, та вакцинуйтеся,  аби скоріше сформувати колективний імунітет. Давайте доведемо справу до логічного завершення, щоб Державна ТЕБ могла прийняти відповідне рішення і по нашій області, - наголосив очільник Департаменту.

Також, чиновник поінформував, що з 3 грудня Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію для осіб, які повернулись із країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу “Омікрон”. Йдеться, передусім, про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібію, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві. Тепер особи, які понад 7 днів перебували на території вказаних країн,  повинні піти на самоізоляцію на два тижні. Зазначається, що наявність вакцинації, негативного тесту чи сертифікату про одужання не є підставою для непроходження самоізоляції чи її дострокового припинення. Такими рішеннями, влада намагається уникнути поширення нового штаму “Омікрон” на території України. 

До того ж, Олексій Кулинич застеріг людей  бути обережними з шахрайськими повідомленнями стосовно отримання 1000 гривень за вакцинацію. У МОЗі попередили, що вже з’явилися схеми, коли людям приходить смс нібито від Міністерства охорони здоров’я. В цих повідомленнях є посилання, куди потрібно внести свої персональні дані та банківські рахунки. Керівник Департаменту нагадує, що в держави є вся необхідна інформація , а виплати почнуться тільки з 19 грудня. Тому не потрібно передавати стороннім особам свою інформацію. МОЗ не розсилає таких повідомлень. Чиновник закликає людей бути пильними та берегти себе.


Департамент культури та інформаційної політики.

Читайте також

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака