Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток південно-східної території регіону передбачає повне оновлення водопостачання

15 грудня 2021 - 15:45

Під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха сьогодні  відбулася зустріч, присвячена розвитку південно-східної території регіону. Участь у заході взяли керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, перший заступник голови Запорізької обласної ради Людмила Любім, голова Бердянської  районної державної адміністрації Олексій Бакай, депутати обласної ради та представники територіальних громад. 

Запорізька область має унікальний подарунок природи – Азовське узбережжя, на якому вже сьогодні функціонують кілька сталих зон відпочинку. Приморськ, Бердянськ, Кирилівка відомі всій Україні, влітку вони традиційно приймають відпочивальників, пропонуючи різні види відпочинку. Але чимало прибережних територій можуть також стати зонами відпочинку, якщо забезпечать необхідні умови відпочивальникам.

Бердянська районна державна адміністрація презентувала проєкт створення «Курортополісу «Азовське узбережжя», який пропонує створити безперервну лінію закладів відпочинку по всій протяжності узбережжя. Пропонується залучення до спільної  роботи не лише мешканців приморських населених пунктів, але й сільгоспвиробників всієї області (постачання продуктів харчування), закладів культури та туристичних об’єктів півдня та сходу, розвиток готельного та розважального бізнесу. Проєкт враховує  кліматичні прогнози і пропонує зробити відпочинок на Азовському узбережжі привабливим цілий   рік та надання статусу Курорту місцевого значення деяким територіям приморських громад.

Також учасники зустрічі розглянули два проєкти водопостачання територій  від Дніпра до Бердянська. Один проєкт презентували представники Інституту водних проблем і меліорації НААН разом з Андріївською селищною територіальною громадою та Бердянською райдержадміністрацією. Другий проєкт презентували спеціалісти Комунального підприємства «Облводоканал» Запорізької обласної ради. Обидва проєкти враховують кліматичні зміни, потребу зрошення земель та надання мешканцям області якісної питної води.  Олександр Старух також ознайомив присутніх із розробками французької компанії  BETEN  Ingenierie в цій галузі.

 -         Дуже важливим є те, що ми маємо ініціативи громад, які розуміють необхідність розвитку інфраструктури області для будівництва надійного майбутнього територій. Ми обов’язково реалізуємо проєкт водопостачання, без якого неможливий розвиток ані сільського господарства, ані туризму, ані взагалі якісне життя мешканців півдня та сходу області. Ми будемо залучати для цього кошти держави та міжнародних інвесторів. Також беззаперечно перспективним є і проєкт розвитку узбережжя Азовського моря та прилеглих територій, - зазначив Олександр Старух. 

 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий