Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Широківська громада готується до реалізації двох проєктів за програмою «Велике будівництво»

15 грудня 2021 - 18:00

У 2022 році Запорізька область планує реконструювати 28 важливих соціальних об’єктів за програмою Президента України «Велике будівництво». Два з них – у Широківській громаді Запорізького району. З планами оновлення школи та стадіону у селі Володимирівське ознайомився голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух сьогодні під час робочої поїздки до Широківської територіальної громади.  

Як розповів голова селищної громади Денис Коротенко, заплановано реконструкцію будівлі Володимирівського навчально-виховного комплексу “Школа І-ІІІ ступенів-гімназія «Успіх»”. Школі, де навчають три сотні дітей, вже  майже 45 років - будівля давно потребує оновлення, адже не відповідає сучасним стандартам.  

  • Село Володимирівське найбільше в нашій територіальній громаді і школа теж найбільша. Цей  навчальний заклад побудували ще у  1977 році , і з того часу капітального ремонту тут не було.  Тому “Велике будівництво” - це дуже важлива подія для нашої громади . Ми йшли до реалізації цього проєкту три роки -  починали з розробки проєктно-кошторисної документації, потім ми подавали її на різні джерела фінансування і, нарешті, в цьому році нам посміхнулась вдача. На території школи буде проведена повна реконструкція приміщень . Також буде побудований стадіон, який  розрахований на 6 видів олімпійського спорту. На ньому одночасно ми зможемо приймати 500 людей. Це буде сучасний стадіон, таких у нас в громаді немає. Реконструкція школи та будівництво стадіону почнеться з початку 2022 року, - розповів голова Широківської громади.

Під час реконструкції, вартість якої оцінюють у 28 млн грн, буде замінено всі мережі, підвищено енергоефективність будівлі, виконають повний ремонт внутрішніх приміщень та прилеглої території. Додатково впровадять необхідні безпекові заходи: встановлення автоматичної системи пожежної сигналізації, систему відеоспостереження, забезпечать повну  доступність закладу для малобільних груп населення.  

Поруч зі школою розташовано спортивний стадіон, який стане другим об’єктом “Великого будівництва” для Широківської громади. Проєктом передбачено влаштування полів для футболу, баскетболу та волейболу з наливним покриттям із гумової крихти, бігові доріжки, ями для стрибків у довжину, тренажерний комплекс та мобільні трибуни на 500 глядачів. Стадіон стане центром спортивного життя не лише для Володимирівського, а й для інших населених пунктів громади.   Тут можна буде займатися наступними видами спорту: футбол, баскетбол, волейбол, настільний теніс, стрибки у довжину, біг, круговий швидкісний біг. 

Вартість цього проєкту - близько 17 мільйонів гривень.  

  • Широківська громада розташована біля обласного центру, і ми по розрахункам бачимо, що з часом кількість людей в передмісті буде збільшуватися , адже деякі громадяни захочуть переїхати мешкати в передмістя. Тут чисте повітря, є транспортне сполучення й інші нормальні комунікації, які необхідні для житлового будівництва. Тому ця громада має перспективу. Тим більше, в ній активне керівництво, яке будує, розвиває та має бачення. Таким громадам хочеться завжди допомагати, і я думаю, в наступному році цей комплексний проєкт, який полягає в реконструкції і школи і побудові сучасного спортивного комплексу,  стане не тільки окрасою , а й місцем зосередження життя навколишній сіл та  правобережної частини міста Запоріжжя,- зазначив очільник області Олександр Старух.  

Обидва об’єкти у Володимирівському  реконструюватимуть на умовах співфінансування - з державного та місцевого бюджетів. В планах у керівництва територіальної громади після школи реконструювати дитячий садок та для кращого функціонування оптимізувати заклади освіти.



Департамент культури та інформаційної політики.

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області