Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбувся вебінар “Гідна заробітна плата медичним працівникам як пріоритет на 2022 рік”

17 грудня 2021 - 15:50

Сьогодні Запорізька обласна державна адміністрація взяла участь у вебінарі “Гідна заробітна плата медичним працівникам як пріоритет на 2022 рік” від Міністерства охорони здоров’я.

Захід проводився для Східного регіону, а саме для  Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Луганської та Кіровоградської областей. 

На вебінарі розглядалася актуальна зараз тема стосовно спроможності забезпечення високої заробітної плати для медичних працівників у 2022 році. Відкрив  захід заступник міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції Олексій Яременко. Він поінформував про пріоритети на 2022 рік щодо фінансування медичної системи, зазначив, що очікується підвищення заробітної плати. Планується, що з початку наступного року лікарі мають отримувати ставку 20 тисяч гривень, а середній медичний персонал - 13500 тисяч гривень. Чиновник ще раз наголосив, що фінансова спроможність медзакладів формується декількома джерелами. Основну частину коштів надає НСЗУ , проте також важливо брати до уваги кошти з платних послуг  та фінансову допомогу місцевих бюджетів.

Заступниця голови Національної служби здоров’я України Тетяна Бойко розповіла про  пріоритетні витрати та  Програму медичних гарантій 2022. Вона повідомила, що на наступний рік виділена рекордна кількість коштів з державного бюджету - 157,3 мільярди  гривень. Це на 33,8 мільярди більше, ніж в 2021 році.  Тому гроші для покращення роботи медичної системи є. До того ж, заступниця повідомила, що значно зростуть виплати на допомогу закладам в наданні низки конкретних  послуг. Вже скоро постанову мають прийняти, після цього вона буде опублікована.

На онлайн-зустрічі отримала слово й консультант проєкту USAID “Підтримка реформи охорони здоров’я” Антоніна Ковальова, яка розповіла учасникам, як краще організувати виплати та доплату медичним працівникам різних профілів.

Вебінар пройшов в рамках співпраці Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я України за підтримки Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». Фахівці проводять серію нарад з метою інформування щодо подальших кроків, необхідних для забезпечення гідної заробітної плати медичним працівникам на 2022 рік. 


Департамент культури та інформаційної політики.

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни