Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

МОЗ доповнило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим

23 грудня 2021 - 11:10

Сьогодні традиційний брифінг щодо поширення коронавірусної інфекції провів перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Володимир Шустов.

Перший заступник голови нагадав, що Запорізька область досі перебуває у “червоній зоні”. Він поінформував, що за останню добу  зареєстровано 291 випадок захворювання на COVID-19. Від ускладнень  померли 20 жителів регіону.  Одужало значно більше - 665 осіб. Все ще продовжують лікуватись – 3716 громадян.

Коронавірусна хвороба не відступає, тому в області продовжується кампанія з вакцинації.  Протягом останньої доби проведено 4705 щеплень. Першу дозу отримали 1553 особи, закінчили вакцинацію – 3152 людини.

Володимир Шустов звернув увагу громадян на те, що МОЗ доповнило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

  • Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом розширило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники: центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності; органів місцевого самоврядування; закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності; комунальних підприємств, установ та організацій,-зазначив перший заступник голови. '

Це рішення пов’язане з тим, що працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності, а також, комунальних підприємств найбільше взаємодіють із великою кількістю людей, тому і мають підвищений ризик інфікуватися на Covid-19. Між тим, 9 із 10 госпіталізованих – невакциновані та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Це рішення необхідне для захисту життя і здоров’я українців та їхніх близьких.  

  • Наказ набирає чинність через один місяць із дня його опублікування, тобто з 17 січня 2022 року. Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Щепитися від COVID-19 можна організовано або індивідуально у зручному пункті чи центрі вакцинації. Посилання на детальний перелік та контакти пунктів та центрів ми завжди публікуємо у щоденних статистичних даних, - розповів Володимир Шустов.

Зазначимо, що люди, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року № 595, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.


Департамент культури та інформаційної політики.

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни