Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини безбар'єрності

Облдержадміністрація долучилася до обговорення пропозицій щодо індикаторів виконання заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні

24 грудня 2021 - 14:20

Сьогодні в в онлайн форматі на платформі ZOOM відбулася робоча нарада з питання впровадження та моніторингу виконання Плану заходів на 2021‑2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. 

Запорізьку область на нараді представляли заступник голови ОДА Геннадій Тімченко, керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, фахівці профільних структурних підрозділів.

Із вступним словом до учасників заходу звернулась Тетяна Ломакіна, радник - уповноважений Президента України з питань безбар’єрності. 

Вона зазначила, що метою стратегії є створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими шляхом інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності до всіх сфер державної політики. 

Загалом передбачається 6 основних напрямів формування безбар’єрності: фізична, інформаційна, цифрова, суспільна та громадянська, освітня та економічна.  

З метою реалізації Стратегії Кабінетом Міністрів України у серпні було затверджено План заходів на 2021-2022 роки, який містить 144 завдання, заходи, направлені на реалізацію стратегії.

Для вимірювання та надання оцінки процесу реалізації завдань та заходів в плані введено низку індикаторів стосовно виконання тих чи інших параметрів плану. Для підвищення ефективності реалізації плану, формування оцінки реалізації завдань плану пропонуються рекомендації зі збору інформації, пропозиції до формування показників, які б дозволяли оцінити ефективність заходів, вплив завдань для реалізації пунктів Плану, направлених на виконання положень Стратегії, досягнення відповідних результатів.

Моніторинг Плану дозволить напрацювати контент для первинної оцінки ефективності заходів, повноти та всеохопності заходів і рішень для вирішення проблем груп бенефіціарів зі сфері безбар’єрності, забезпечить створення бази даних щодо діяльності Уряду у реалізації Плану для прогнозів  динаміки (змін) в результаті впровадження  заходів Плану щодо реалізації мети Стратегії.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області