Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На позачерговому засіданні міської комісії ТЕБ та НС обговорили ймовірні причини нічної трагедії та шляхи її ліквідації

28 січня 2022 - 11:00

За участі представників облдержадміністрації відбулось засідання позачергової міської комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорили дії влади щодо ліквідації наслідків вибуху у житловому багатоповерховому будинку, що стався сьогодні зранку у Запоріжжі. 

О  4 ранку в одному з будинків по вул. Франка стався вибух побутового газу у квартирі на другому поверсі. Внаслідок цього загинула одна особа, постраждало троє, 15 людей евакуйовано.

Як повідомили під час засідання комісії, зруйновано несучі конструкції під’їзду, де стався вибух, пошкоджено 7 квартир.

Влада та спецслужби оперативно відреагували: було організовано мобільні пункти обігріву, харчування, медичну і психологічну допомогу для мешканців будинку. Вирішується питання щодо тимчасового розселення людей у гуртожиток по вул. Сталеварів. Також міська влада повідомила, що має можливість надати матеріальну допомогу постраждалим у розмірі  12 прожиткових мінімумів, це понад 26 тисяч гривень кожному.

Тим часом рятувальники ще ведуть пошукові роботи щодо виявлення ймовірних постраждалих. Загалом у ліквідації наслідків нещасного випадку задіяно 88 осіб 26 одиниць техніки.

Одночасно рятувальники вивчають стан будинку, виявляють, чи є небезпека для жителів інших під’їздів. Сьогодні протягом дня  мають  дати висновки щодо стану конструкцій будинку. Комунальні служби вивчають можливість відновлення опалення,  електро- та  водопостачання до  сусідніх під’їздів.

За словами спецслужб, вони забезпечені всім необхідним для проведення робіт, до об’єкту вже підвозять необхідні будматеріали для виконання рятувальних робіт.

Щодо стану постраждалих – двоє перебувають у лікарні. У однієї людини, чия особа не встановлена, значні опіки та перелами, стан оцінюють як вкрай важкий. Ще одна особа перебуває у стаціонарі терапевтичного відділення – медики відзначають, ситуація кризова, але контрольована. Третя людина отримала незначні порізи – їй було надано амбулаторну допомогу.

Місцева влада зазначає, що організовано безперервну комунікацію з постраждалими. Запоріжцям надають всю необхідну допомогу.

Щойно рятувальники завершать свою роботу, представники «Запоріжгазу» розпочнуть розслідування, аби встановити причину вибуху.

 


 Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.