Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На позачерговому засіданні міської комісії ТЕБ та НС обговорили ймовірні причини нічної трагедії та шляхи її ліквідації

28 січня 2022 - 11:00

За участі представників облдержадміністрації відбулось засідання позачергової міської комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорили дії влади щодо ліквідації наслідків вибуху у житловому багатоповерховому будинку, що стався сьогодні зранку у Запоріжжі. 

О  4 ранку в одному з будинків по вул. Франка стався вибух побутового газу у квартирі на другому поверсі. Внаслідок цього загинула одна особа, постраждало троє, 15 людей евакуйовано.

Як повідомили під час засідання комісії, зруйновано несучі конструкції під’їзду, де стався вибух, пошкоджено 7 квартир.

Влада та спецслужби оперативно відреагували: було організовано мобільні пункти обігріву, харчування, медичну і психологічну допомогу для мешканців будинку. Вирішується питання щодо тимчасового розселення людей у гуртожиток по вул. Сталеварів. Також міська влада повідомила, що має можливість надати матеріальну допомогу постраждалим у розмірі  12 прожиткових мінімумів, це понад 26 тисяч гривень кожному.

Тим часом рятувальники ще ведуть пошукові роботи щодо виявлення ймовірних постраждалих. Загалом у ліквідації наслідків нещасного випадку задіяно 88 осіб 26 одиниць техніки.

Одночасно рятувальники вивчають стан будинку, виявляють, чи є небезпека для жителів інших під’їздів. Сьогодні протягом дня  мають  дати висновки щодо стану конструкцій будинку. Комунальні служби вивчають можливість відновлення опалення,  електро- та  водопостачання до  сусідніх під’їздів.

За словами спецслужб, вони забезпечені всім необхідним для проведення робіт, до об’єкту вже підвозять необхідні будматеріали для виконання рятувальних робіт.

Щодо стану постраждалих – двоє перебувають у лікарні. У однієї людини, чия особа не встановлена, значні опіки та перелами, стан оцінюють як вкрай важкий. Ще одна особа перебуває у стаціонарі терапевтичного відділення – медики відзначають, ситуація кризова, але контрольована. Третя людина отримала незначні порізи – їй було надано амбулаторну допомогу.

Місцева влада зазначає, що організовано безперервну комунікацію з постраждалими. Запоріжцям надають всю необхідну допомогу.

Щойно рятувальники завершать свою роботу, представники «Запоріжгазу» розпочнуть розслідування, аби встановити причину вибуху.

 


 Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика