Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Щеплення мешканців області поважного віку проводять виїзні бригади

8 лютого 2022 - 16:45

Під час чергової наради голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з головами районних державних адміністрацій регіону, яка відбулася 8 лютого, розглядалися нагальні питання щодо виконання доручень, наданих головою облдержадміністрації.  

Зокрема, було обговорено  організацію роботи мобільних бригад з проведення щеплення від COVID-19 у віддалених сільських населених пунктах усіх районів. Цей етап  розпочався 18 січня. Виїзні бригади вакцинують громадян вікової категорії «60+», які не можуть самостійно прибути до медичних закладів.  Мобільні бригади в кожному районі працюють за заздалегідь опрацьованими із сімейними лікарями графіками. Щотижня виїзди бригад охоплюють 15% відповідних населених пунктів.

Також учасники наради розглянули хід вакцинації розширеного переліку організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19 (наказ МОЗ України від 30.11.2021 р. № 2664). Зокрема, вже мають щеплення: 98% працівників закладів освіти; 95% працівників закладів охорони здоров’я; 88% працівників місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; 89% комунальних підприємств, установ та організацій.

Олександр Старух зазначив, що проведення кампанії з вакцинації, окрім її основного призначення, ще й є перевіркою організації злагодженості спільних дій в області.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич повідомив про хід реалізації постанови Кабінету Міністрів «Про встановлення надбавки медичним працівникам установ, закладів, організацій галузей бюджетної сфери та підприємств, які фінансуються або дотуються з бюджету», яка  передбачає підвищення базових зарплат медичних працівників. Так, працівникам невідкладної допомоги та медикам первинної ланки базові зарплати вже підвищено, працівникам вторинної ланки – підвищення зарплати в процесі реалізації.

Розглядалися також питання завершення робіт на об’єктах програми «Велике будівництво», повна їх відповідність до вимог доступності та безбар’єрності.  Керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко звернула увагу керівників райдержадміністрацій на те, що з 28 будівель, в яких розміщено структурні підрозділи районних державних адміністрацій, жодна не відповідає сучасним вимогам доступності.   

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни