Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хворіти зараз не на часі. Якщо підійшов термін зробити щеплення - обов’язково вакцинуйтесь від коронавірусу

22 березня 2022 - 11:20

В умовах військової агресії рф може здаватися, що всі проблеми та хвороби відходять на другий план. Але тільки не для людей, які   хворіють на якісь хронічні чи невиліковні хвороби, або для тих, хто зараз застудився. 

Не варто забувати про ті загрози життю, які несе коронавірус. Протягом березня місяця Запорізька область регулярно входить до п'ятірки лідерів із найвищою захворюваністю гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (858), Полтавській (753), Запорізькій (512), Київській (354) та Волинській (314) областях.

Незважаючи на це, в Запорізькій області спостерігається відносна стабілізація епідемічної ситуації з гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, що насамперед пов'язано зі зниженням звернень за медичною допомогою та відповідно обстеженням цих хворих.

Щоденно реєструються близько 500 хворих. Продовжує хворіти  9414 осіб.

Вірусологічна лабораторія ДУ «Запорізький ОЦКПХ МОЗ» продовжує на бюджетній основі здійснювати лабораторні дослідження на COVID-19 методом ПЛР (полімеразно-цепна реакція).

Нагадуємо, що найбільш ефективним заходом профілактики є вакцинація. Інші заходи профілактики – дотримання карантинних обмежень, користування засобами індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та гігієни рук.

На даний час щеплення припинені на деяких територіях області, де є небезпечна військова обстановка. На територіях, де немає воєнних дій, робота пунктів щеплень продовжується.

Щодня (крім вихідних) в області працює від 16 до 22 пунктів щеплення та один Центр вакцинації.

Працюють такі пункти щеплення: ЦПМСД №№ 1,2,4,5,6,9,10 м. Запоріжжя, ТОВ «Асістант - Сервіс» м.Запоріжжя, ТОВ «Вітацентр» м.Запоріжжя, Запорізька обласна клінічна лікарня, ТОВ «Мотор-Січ» м.Запоріжжя, Якимівський центр первинної медико-санітарної допомоги (далі – ЦПМСД), Приазовський ЦПМСД, ТОВ «Медлайф» м. Мелітополь, ЦПМСД м. Мелітополь, МЦ «Авіцена» м. Мелітополь, ЦПМСД м. Бердянськ, ЦПМСД м.Енергодар, Біленьківський ЦПМСД, Вільнянська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування, Новомиколаївський ЦПМСД, Вознесенівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ). Центр вакцинації працює в м.Бердянську. Щодня в області проводиться до 200 щеплень. 

Всього з початку вакцинальної кампанії станом на 08:00 22.03.2022 щеплено 623997 осіб, в т.ч. отримали 2 щеплення 598400 осіб. Додаткових доз отримали 283 особи, ревакциновано - 27252. 

У кого вже підійшов термін зробити друге щеплення чи зробити бустерну дозу - зверніться до пунктів вакцинації

 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність