Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 25.03.2022 станом на 22:00 - ЗСУ, 30 доба (ВІДЕО)

26 березня 2022 - 01:00

Сили оборони Запорізького краю стримують просування армії рф у напрямку Запоріжжя, продовжуючи нищити ворожу техніку, з якої російські окупанти щоденно обстрілюють мирні населенні пункти області, цивільну інфраструктуру та українські позиції.

Окупанти намагаються вести штурмові дії, не полишаючи спроб нанесення вогневого ураження окремим підрозділам ТрО та ЗС України на Запорізькому напрямку, але успіху не мають. Натомість російська армія має значну кількість поранених. Тільки за сьогодні, 25 березня, ми отримали інформацію про військовослужбовців рф, які потребують медичної допомоги. На жаль, для надання такої допомоги вони використовують українську цивільну інфраструктуру - до лікарні тимчасово окупованих Поліг росіяни доставили 40 своїх поранених і залучають наших медиків до їхнього лікування.

Отже, станом на вечір підрозділами Сил оборони Запорізького краю знищено двадцять окупантів, сорок поранено, знищено бронетранспортер, танк, три автомобілі та один 120-мм міномет, а також пошкоджено самохідну гаубицу.

За інформацією з вищого штабу Сил оборони України, сьогодні отримано дані про те, що командування збройних сил РФ вирішило призупинити виплати “відряджувальних” тим російським військовим, які виїжджають воювати на території України.

У Мелітополі окупанти почали полювання на тих, хто не хоче підкорятися загарбникам. Так, представники російської комендатури міста збирають голів ОСББ та пропонують повідомляти про те, "де живуть фашисти". Під поняття "фашисти" підпадають всі, хто не погоджується, що Мелітополь - це Росія, зберігає чи демонструє прапор або герб України, а також ті, хто вважає українську владу єдиною легітимною.

До того ж, журналісти, що продовжують працювати на окупованих територіях області, отримують погрози і вимоги перестати працювати на користь України. Терористи залякують представників медіа тюремним ув'язненням за статтею “Тероризм” УК РФ в разі продовження інформаційної діяльності видань. Аналогічні вимоги надійшли і до редакції запорізького сайту 061.ua.

За нашою інформацією у Бердянську продовжується тиск з боку окупантів на тих, хто забезпезпечує життєдіяльність міста та дбає про безпеку цивільних мешканців. Натомість українці, що є співробітниками критичної інфраструктури, навіть на волонтерських засадах, продовжують працювати та виконувати свої посадові обов'язки.

До селища Кирилівка сьогодні приїхали військові російської федерації і представилися мешканцям та місцевій владі як "військова комендатура міста Мелітополя", після чого запропонували"співпрацю". Голова Кирилівської селищної ради від “пропозиції” відмовився та скерував окупантів у всім відомому напрямку.

Жителі Запоріжжя разом із підрозділами ТрО та іншими силовими структурами продовжують готувати місто до оборони. Активісти активно виготовляють маскувальні сітки, спальні мішки, шапки “кікімори”. Крім того, організовують збір одягу, взуття, медикаментів та інших речей першої необхідності. Для військового шпиталю, тероборони, блокпостів готують та передають домашню їжу. А волонтери штабу "Паляниця" з перших днів активної фази війни виготовляють протитанкові їжаки, буржуйки, бронежилети тощо.

Зберігаймо спокій! Разом переможемо! Слава Україні!

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=6eDDlpe4j-Y

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області