Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 31.03.2022 станом на 08:00 - #ЗСУ, 36 доба

31 березня 2022 - 08:15

Противник проводить спроби просування у напрямках населених пунктів Гуляйполе, Запоріжжя, Кам’янське, але успіху не має.

За інформацією з вищого штабу Сил оборони України станом на вечір 30 березня 2022 року та на ранок 31 березня 2022 року підрозділи Сил оборони Запорізького краю знищили сімох окупантів, шістьох – поранили, також у ворога тепер на два бронетранспортери менше. 

Російські окупанти здійснюють артобстріли та авіаудари, від яких вже постраждав цивільний сектор, багатоповерхівки, місцева інфраструктура та дороги в місті Оріхів та кількох населених пунктах Пологівського району. Також в районі Оріхова був пошкоджений газогін. Наслідки аварії ліквідовані.

Окрім того, у місті Гуляйполе внаслідок дій російських військових була знищена сільськогосподарська техніка одного з підприємств, яке повинно було розпочати весняні польові роботи. Зазначимо, що дії окупанта є характерними і загрожують зривом посівної, незважаючи на намагання запорізьких фермерів забезпечити область зерном.

У Мелітополі російська орда  відбирає у місцевого населення  українську гуманітарну допомогу, яка прибуває з Запоріжжя. А після окупанти знімають відеоматеріали про те, що місту нібито надано допомогу з російського гумкомвою. Втім на відео чітко видно, якою мовою написані назви продуктів та виробників: це, здебільшого, країни ЄС.

Крім того, окупанти й надалі планують запровадити навчальний процес у мелітопольських  закладах освіти відповідно до своїх стандартів і російською мовою з квітня 2022 року. Освітянам, які погодяться викладати навчальні предмети, обіцяють виплату грошової винагороди у російських рублях.

Запорізька обласна військова адміністрація нагадує тим, хто погодиться на роботу під керівництвом окупантів: співпраця із ворогом тягне за собою кримінальну відповідальність.

Підрозділи ДСНС в місцях, де відбувалися бойові зіткнення, проводять ліквідацію наслідків надзвичайних подій. Так, рятувальники ліквідували пожежу на території приватного домоволодіння у Василівці, що була спричинена обстрілами ворожої армії, здійснили підвіз 12 куб. м технічної води для вирішення побутових потреб населення в Гуляйполі, організували транспортування польової кухні для приготування їжі у Токмаку, передали благодійну допомогу для нужденних з міста Пологи та Василівки від благодійних організацій. 

 

Разом до перемоги!

Слава Україні! 

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі