Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 31.03.2022 станом на 08:00 - #ЗСУ, 36 доба

31 березня 2022 - 08:15

Противник проводить спроби просування у напрямках населених пунктів Гуляйполе, Запоріжжя, Кам’янське, але успіху не має.

За інформацією з вищого штабу Сил оборони України станом на вечір 30 березня 2022 року та на ранок 31 березня 2022 року підрозділи Сил оборони Запорізького краю знищили сімох окупантів, шістьох – поранили, також у ворога тепер на два бронетранспортери менше. 

Російські окупанти здійснюють артобстріли та авіаудари, від яких вже постраждав цивільний сектор, багатоповерхівки, місцева інфраструктура та дороги в місті Оріхів та кількох населених пунктах Пологівського району. Також в районі Оріхова був пошкоджений газогін. Наслідки аварії ліквідовані.

Окрім того, у місті Гуляйполе внаслідок дій російських військових була знищена сільськогосподарська техніка одного з підприємств, яке повинно було розпочати весняні польові роботи. Зазначимо, що дії окупанта є характерними і загрожують зривом посівної, незважаючи на намагання запорізьких фермерів забезпечити область зерном.

У Мелітополі російська орда  відбирає у місцевого населення  українську гуманітарну допомогу, яка прибуває з Запоріжжя. А після окупанти знімають відеоматеріали про те, що місту нібито надано допомогу з російського гумкомвою. Втім на відео чітко видно, якою мовою написані назви продуктів та виробників: це, здебільшого, країни ЄС.

Крім того, окупанти й надалі планують запровадити навчальний процес у мелітопольських  закладах освіти відповідно до своїх стандартів і російською мовою з квітня 2022 року. Освітянам, які погодяться викладати навчальні предмети, обіцяють виплату грошової винагороди у російських рублях.

Запорізька обласна військова адміністрація нагадує тим, хто погодиться на роботу під керівництвом окупантів: співпраця із ворогом тягне за собою кримінальну відповідальність.

Підрозділи ДСНС в місцях, де відбувалися бойові зіткнення, проводять ліквідацію наслідків надзвичайних подій. Так, рятувальники ліквідували пожежу на території приватного домоволодіння у Василівці, що була спричинена обстрілами ворожої армії, здійснили підвіз 12 куб. м технічної води для вирішення побутових потреб населення в Гуляйполі, організували транспортування польової кухні для приготування їжі у Токмаку, передали благодійну допомогу для нужденних з міста Пологи та Василівки від благодійних організацій. 

 

Разом до перемоги!

Слава Україні! 

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію