Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Своєчасна фіксація викрадень громадян допоможе у їх пошуку та поверненні

18 квітня 2022 - 16:00

У Запорізькій області продовжується пошук викрадених людей. Про це говорив керівник Запорізької обласної  військової адміністрації Олександр Старух на нараді з керівниками територіальних громад та головами районних державних адміністрацій. 

Одна з найбільш резонансних подій останнього часу- викрадення 16-річного Владислава Буряка, сина голови Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка. Окупаційні війська продовжують брати в полон і інших цивільних людей та голів громад.

  • Проблематична ситуація в Новоуспенівській сільській раді, там 13 квітня було викрадено голову Івана Сеника, та досі невідомо, де він знаходиться. Також, 17 квітня російські окупанти викрали голову Кирилівської селищної ради Івана Малєєва. У звязку з цим у громаді ситуація ускладнена, але працюють заступники, секретар - всі на місці. Щодо інших громад, то всі знаходяться на місцях, продовжують виконувати свої обов’язки, - розповів голова Мелітопольської райдержадміністрації Ігор Судаков.

Окрім цього, у Приморській громаді було викрадено фермера.

Керівник ЗОВА закликав одразу ж надавати сигнали  щодо викрадення громадян, адже чим швидше про це надійде повна інформація, тим більше шансів на швидке повернення та безпеку цих осіб.

  • Не всі випадки ми знаємо, не всі випадки фіксуються. Проте, по нашим людям робота активно ведеться, сподіваємось, що найближчим часом буде позитивний результат. Разом з тим, не по всім людям ми маємо інформацію. Потрібно ретельно фіксувати усі випадки для подальшого пошуку осіб. Близьким потрібно терміново писати заяву про факт зникнення та звертатися до поліції, - наголосив Олександр Старух.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також