Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За сприяння обласної влади Запорізькій військовий шпиталь створив спеціальний транспорт для поранених

2 травня 2022 - 16:50

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух сьогодні відвідав військовий шпиталь. Разом із медиками обговорили роботу закладу та найголовніше - очільнику регіону продемонстрували автобус, який нещодавно переобладнали під військові потреби. 

Всередині звичайного муніципального автобуса створили так звану “мобільну лікарню”. Тепер цим транспортом поранених військовослужбовців евакуюють  до медичних закладів м. Дніпро. В дорозі пораненим надають необхідну медичну допомогу один лікар і дві медсестри. 

Начальник відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Запорізького військового шпиталю майор В’ячеслав Мережко розповів про переваги автобусу. 

  • Один такий автобус замінює 5-6 автомобілів швидкої допомоги. Тому для шпиталю це дуже необхідна річ. В ньому є спеціальне медичне обладнання, а також необхідні препарати, щоб за цей час, поки йде транспортування, ми могли надати людині допомогу. Це і медикаментозне знеболення, інфузії та інше, але, звичайно, все залежить безпосередньо від стану хворого. Зазвичай ми транспортуємо поранених легкого або середнього ступеня важкості. 

Представники військового шпиталю також зазначили, що цей автобус один із перших в Україні, який призначений для перевезення поранених військових. Евакуаційний транспорт обладнано 5 лежачими місцями, а ще 16 призначені для сидіння. Вже був позитивний досвід транспортування поранених таким транспортом, розповіли представники шпиталю. Тому рекомендують й колегам з інших міст України придбати подібні автобуси.

У свою чергу, Олександр Старух наголосив, що обласна влада завжди йде назустріч та намагається всебічно допомагати нашим воїнам та лікарям, тим більше в такий складний для країни час.

  • Я хочу подякувати керівництву та персоналу військового шпиталю за гарну роботу, вони працюють якісно та ефективно. Запоріжжя не тільки воює, але ми забезпечуємо й евакуацію людей, в тому числі з Маріуполя. Допомагаємо транспортом, працюють наші медики та водії. Тобто, ми спокійно, методично робимо те, що робили завжди - захищаємо Україну та рятуємо всіх хто завжди був за нашою спиною, - зазначив очільник ЗОВА. 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області