Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За сприяння обласної влади Запорізькій військовий шпиталь створив спеціальний транспорт для поранених

2 травня 2022 - 16:50

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух сьогодні відвідав військовий шпиталь. Разом із медиками обговорили роботу закладу та найголовніше - очільнику регіону продемонстрували автобус, який нещодавно переобладнали під військові потреби. 

Всередині звичайного муніципального автобуса створили так звану “мобільну лікарню”. Тепер цим транспортом поранених військовослужбовців евакуюють  до медичних закладів м. Дніпро. В дорозі пораненим надають необхідну медичну допомогу один лікар і дві медсестри. 

Начальник відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Запорізького військового шпиталю майор В’ячеслав Мережко розповів про переваги автобусу. 

  • Один такий автобус замінює 5-6 автомобілів швидкої допомоги. Тому для шпиталю це дуже необхідна річ. В ньому є спеціальне медичне обладнання, а також необхідні препарати, щоб за цей час, поки йде транспортування, ми могли надати людині допомогу. Це і медикаментозне знеболення, інфузії та інше, але, звичайно, все залежить безпосередньо від стану хворого. Зазвичай ми транспортуємо поранених легкого або середнього ступеня важкості. 

Представники військового шпиталю також зазначили, що цей автобус один із перших в Україні, який призначений для перевезення поранених військових. Евакуаційний транспорт обладнано 5 лежачими місцями, а ще 16 призначені для сидіння. Вже був позитивний досвід транспортування поранених таким транспортом, розповіли представники шпиталю. Тому рекомендують й колегам з інших міст України придбати подібні автобуси.

У свою чергу, Олександр Старух наголосив, що обласна влада завжди йде назустріч та намагається всебічно допомагати нашим воїнам та лікарям, тим більше в такий складний для країни час.

  • Я хочу подякувати керівництву та персоналу військового шпиталю за гарну роботу, вони працюють якісно та ефективно. Запоріжжя не тільки воює, але ми забезпечуємо й евакуацію людей, в тому числі з Маріуполя. Допомагаємо транспортом, працюють наші медики та водії. Тобто, ми спокійно, методично робимо те, що робили завжди - захищаємо Україну та рятуємо всіх хто завжди був за нашою спиною, - зазначив очільник ЗОВА. 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят