Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Агентство ООН у справах біженців в Україні продовжує надавати гуманітарну допомогу Запорізькій області

31 травня 2022 - 17:00

Сьогодні очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух обговорив з представницею Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Кароліною Ліндхольм Біллінг ситуацію в регіоні та гуманітарні проблеми області. 

У зустрічі з місіонерами ООН також взяли участь директорка Департаменту соціального захисту населення Марина Нотанова, начальник Управління зовнішніх зносин і зовнішньоекономічної діяльності Запорізької ОВА Артур Бойко. 

Агентство ООН у справах біженців - це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність  захисту прав біженців, вимушено переміщених осіб та людей без громадянства. Таким особам надають  допомогу, а саме житло, продукти, воду та інші життєво необхідні речі.

Так, нещодавно населені пункти Запорізької області, які постраждали від обстрілів російськими військами з важкого озброєння, отримали допомогу у відновленні пошкодженого житла від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Зокрема, водостійку плівку для перекриття дахів пошкоджених будинків. Організація й зараз допомагає з наданням таких матеріалів для термінових ремонтів приватних будинків. 

Під час зустрічі крім іншого піднімалось і питання грошових виплат для вимушених переселенців. Варто зазначити, що Департамент соціального захисту населення ЗОВА продовжує тісно співпрацювати з  представництвом ООН в Україні. В рамках цієї співпраці, вимушені переселенці, які потребують додаткової допомоги, можуть отримувати по 2200 гривень кожного місяця на всіх членів родини.

Але, як наголосив Олександр Старух, у довгостроковій перспективі  необхідно думати про працевлаштування тимчасово-переміщених осіб, оскільки економіка України не зможе довго витримати пов'язаного з війною соціального навантаження навіть за умови допомоги іноземних партнерів. Вирішення цієї проблеми ускладнюється тим, що економічний розвиток наразі сповільнюється і на ринку праці немає достатньої кількості робочих місць.

Також суттєвою проблемою є розміщення тимчасово переміщених осіб, оскільки можливості комунальних закладів, які на сьогодні приймають переселенців, є достатньо обмеженими. І ситуація прогнозовано погіршиться з настанням нового навчального року та нового опалювального сезону. Тож влада уже сьогодні думає над тим, як реагувати на ці потенційні виклики і закликає міжнародні організації до активної допомоги на них.

Наприкінці зустрічі керівник ЗОВА подякував представникам Управління Верховного комісара ООН у справах біженців за надану Запорізькій області підтримку та висловив упевненість у подальшій плідній співпраці. Також на знак подяки Олександр Старух вручив гостям пам'ятні подарунки. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області